„Jó látni, hogy a helyi önkormányzat mindig előre gondolkodik” – így dicséri Rékasi Károly és Détár Enikő közös fia, a 21 éves Rékasi Zsigmond Budakeszi polgármesterét, Győri Ottiliát a Facebookon, miután a település vezetője bemutatta Budakeszi új, még épülő közösségi terét a Lidl közelében.

Bevételt hoz Budakeszinek

Az épülő vállalkozói parkban Budakeszi Önkormányzata megtartott két telket, ahol közösségi tér, játszótér, mászófal, kávézó és nyilvános illemhely is lesz jövő nyárra, a Lidl áruházzal szemben. „Itt a lakosok nyugalmát remélhetőleg nem zavarják majd az időnként megszervezett koncertek, zenés rendezvények. A terület többi részére vállalkozások jönnek, melyek munkahelyeket teremtenek, szolgáltatásokat és bevételt hoznak Budakeszinek.” – írja a helyi polgármester, Győri Ottilia a közösségi oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előre gondolkodó önkormányzat

A polgármester posztjához a Budakeszin élő, Rékasi Zsigmond is hozzászólt, így fogalmazott: „Újabb remek kezdeményezés! Jó látni, hogy a helyi önkormányzat mindig előre gondolkozik, a vállalkozók idecsábításával újabb állandó forrásokat becsatornázva a költségvetésbe. Le a kalappal!” – írja az ifjú Rékasi.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Együtt szavalt a polgármesterrel

A Budakeszin élő Rékasi Zsigmond régóta jóban van a helyi polgármesterrel. A Magyar Kultúra Napja alkalmából 2021-ben Győri Ottilia polgármester együtt szavalt egy verset, erről videó is készült, ezt a cikkünk alján lehet megnézni.

Aktív közösségi életet él

Rékasi Zsigmond aktív közösségi életet él, sokat jótékonykodik és mindig kiáll a gyengék, sebezhetők mellett. Őrszolgálatot szervezett, hogy a fiatalok biztonságban legyenek a tömegközlekedési eszközökön.

Megvédett egy lányt a villamoson

Legelőször akkor volt reflektorfényben Rékasi Zsigmond, amikor a Széll Kálmán téren egy banda bántalmazott egy lányt és ő a segítségére sietett. Ekkor átalakították az Őrszolgálat tevékenységét. Nem keveredtek több konfliktusba, nehogy őket is garázdasággal vádolják.

Visszafogták magukat

A villamoson történt eset után Zsigmond több járőrözésen készült videót hozott nyilvánosságra arról, hogy udvariasan, de határozottan szólították fel a zaklatókat, fejezzék be a randalírozást és tartózkodtak mindenféle erőszaktól és tettlegességtől.

Aszfaltozó program Budakeszin

Később Budakeszin az útfelújítások kapcsán állt a kamerák elé, mert aszfaltburkolatot szerettek volna egy utcába. Ekkor Győri Ottilia nyilvánosan sokadszor mondta el, hogy az önkormányzatnak van egy olyan programja, hogy amennyiben a lakók vállalják, hogy kifizetik az útépítés költségeinek a felét, akkor a másik felét hozzáteszi az önkormányzat.

Az ukrajnai menekülteknek is segített

Rékasi Zsigmond idén februárban ismét aktíválta magát, az ukrán-magyar határon segített. Adományokkal megpakolta az autóját és meg sem állt Tiszabecsig, az ukrán-magyar határállomásig, ahol folyamatosan segített a Putyin háborúja elől menekülő embereknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a verses videó Rékasi Zsigmond és a polgármester, Győri Ottilia szereplésével

Kiemelt kép: Rékasi Károly és fia, Rékasi Zsigmond – Forrás: Facebook