Egy nap alatt 100 koronavírussal fertőzött beteg került lélegeztetőgépre, már 1167 fertőzöttet lélegeztetnek mesterségesen. Közben tegnap Kásler Miklós bejelentette, hogy nem oltják be soron kívül a pedagógusokat, a hétvégén azonban az ügyészek és a bírók megkapták a védőoltást.

195-en haltak meg

Elhunyt 195 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 421 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 359 061 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 156 096 főre emelkedett.

1167 beteg van lélegeztetőgépen

Ismét drasztikusan megugrott a kórházban ápoltak száma, már 10 284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Egy nap alatt 100-an kerültek lélegeztetőgépre

A tegnapi adatok szerint 1067-en voltak lélegeztetőgépen, a legfrissebb adatok szerint már 1167 beteget lélegeztetnek mesterségesen.

Koporsó lesz a lélegeztetőgépből

Néhány napja írtunk arról, hogy a Róbert Károly Magánkórház korábbi igazgatója, Lantos Gabriella szerint a határ 800 és 1200 ágy között van, ennyi beteget lehet jó minőségben lélegeztetni a meglévő szakemberlétszámmal, tehát már ezen a vonalon billeg az ellátás. Lantos Gabriella hozzátette: „1200 beteg fölött már majd mindenkinek a lélegeztetőgép lesz a koporsója”.

1400 lélegeztetett

„Három héten át számítunk megterhelésre, a fellélegzést valahogy május közepére teszem. A lélegeztetett betegek számát maximum 1400 körül várom, onnan ez vissza fog menni” – mondta kedden a Semmelweis Egyetem rektora.

Nem kapnak soron kívül oltást a tanárok

„A tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, az életkoruknak és egészségi állapotuknak megfelelően” – mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn a parlamentben. Vagyis Kásler Miklós szerint a tanárok akkor fognak oltást kapni, amikor sorra kerülnek. 

Ez is érdekelhet

Gépek tartják életben azt a nőt, akit egy ámokfutó sebesített meg a Honvéd kórház Covid osztályán – Marianna tanítványai nagyon bíznak benne, hogy tanárnőjük felépül

Bírókat és ügyészeket oltottak

Tömegesen oltották a rendőröket és a minisztériumi dolgozókat Pfizer-vakcinával, a bírókat és az ügyészeket Szputnyik V-vel a hétvégén – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő azt állítja, hogy több, egymástól független írásos és szóbeli jelzést kapott erről.

Müller Cecíliától várják a választ

A független országgyűlési képviselő nem érti, hogy miért az idősek kapják a kínai vakcinát, a rendőröket, a minisztériumi dolgozókat és a sportolókat miért Pfizerrel oltják. Szerinte kérdéseket vet fel, hogy melyik oltóanyaggal kiket oltanak, az ügyben írt Müller Cecíliának is.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Árvai Károly