Hét betörést követett el a férfi, profi volt, mert a lopásból élt. A rendőrök azonban a nyomára bukkantak, körözést adtak ki ellene. Pont akkor vették észre a zsaruk a Blahán, amikor Cs. Gábor be akart szállni egy taxiba. Azonnal megindult a rendőrségi akció.

Kulcs a postaládában

Cs. Gábor egymás után fosztogatta ki a budapesti lakásokat. Általában a könnyű prédát kereste. Azokat a lakásokat részesítette előnyben, ahová könnyen bejutott. Mivel sokan azt gondolják a postaládában biztonságban van a lakáskulcs, nem volt nehéz dolga a most elfogott betörőnek.

Könnyű préda

A férfi átnézte a postaládákat, amelyikben kulcs volt kiszedte, majd felment a lakásba és az értékeket, főleg a készpénzt elvitte. A rendőrség beszámolója szerint olyan eset is történt, amikor Cs. Gábor besurrant a szellőztetés miatt kicsit nyitva hagyott bejárati ajtón. Sokan nem is gondolják, hogy egy lakást észrevétlenül alig egy perc alatt is ki lehet fosztani.

Hoppá! Magyarország 15. legolvasottabb weboldala lett a BudaPestkörnyéke.hu. Az auditált DKT/Gemius mérés szerint pedig a 11. legnépszerűbb hírportál lett az országban. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

 

Észrevétlenül átkutatják a lakást

A profi betörők pontosan tudják hol kell keresni a pénzt és az értékeket. Azonnal a hálószobába mennek, ahol a fésülködőt és a szekrények alját nézik meg. Mindig kinyitják a lehajtható ajtajú szekrényeket és kihúzzák a fiókokat. Pillanatok alatt átkutatják a lakást.

Eljárás indult ellene

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitánysága most lopás vétsége és más bűncselekmények miatt folytat eljárást Cs. Gáborral szemben. A 7. kerületi rendőrök a bűncselekmények feltételezett elkövetőjeként a 45 éves férfit azonosították, ellene elfogatóparancsot adtak ki, mivel ismert tartózkodási helyein nem találták.

Rajtaütés a Blahán

A nyomozók azonban ezután sem tétlenkedtek, a férfit tovább keresték, és augusztus 18-án a Blaha Lujza téren látták meg, amint éppen egy taxiba akart beszállni. Azonnal elkezdődött a rendőrségi akció.

Letartóztatták

Cs. Gábort a rendőrök elfogták és a 7. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, ahol kétrendbeli lopás vétsége, kétrendbeli lopás bűntette és ötrendbeli lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatására, amelyet a bíróság elrendelt.

Betörők módszerei  

Nemrég megírtuk, hogy nincs ugyan 100 százalékos módszer arra, hogy elkerüljük a betörést, viszont a betörők módszereinek a megismerése sokat segíthet a védekezésben. A rendőrök 139 betörőt kérdeztek meg a módszereikről, ebből kiderül, mi alapján választanak célpontot a bűnözők és a nap mely része a legalkalmasabb a betörésre, de arra is fény derült, hogy mitől félnek a betörők. Az izgalmas és tanulságos cikket ide kattintva éred el.

Izgalmas pénzkereset

Korábban egy betörő nyilatkozta, hogy a besurranásból kényelmesen meg lehet élni, de meggazdagodni nem lehet belőle. Reálisan óriási összegeket nem lehet így keresni. Ha úgy nézzük, akkor ez egy olyan pénzszerzési forma, amely valamilyen izgalmat okoz.

Itt a Blahán elfogott férfiról készült videó

Kiemelt kép: illusztráció