Az elkövetők nem számoltak azzal, hogy a repülőtér biztonsági kamerái minden mozdulatukat rögzítik.

Az egyik eset még az ősz elején volt

Szeptember 4-én a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a vámmentes területen történt az egyik bűncselekmény. Két magyar nő több mint 600 ezer forint értékű illatszert zsákmányolt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Novemberben újból loptak a reptéren

November 8-án ugyanebben az üzletben egy kanadai nő vetemedett bűncselekményre. Több mint félmillió forint értékben tulajdonított el különféle termékeket. Krémek, parfümök, alapozó, arcmaszk és más kozmetikai készítmények is úgy kerültek hozzá, hogy nem fizetett értük.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezek is érdekelhetnek!

Erre nem gondoltak a tolvajok

Az elkövetők azt hitték, megússzák azt, amit tettek. Csakhogy a repülőtér biztonsági kamerái minden cselekedetüket rögzítette. A bolti szarkákat a rendőrök még az előtt elfogták, hogy felszálltak volna a repülőgépükre.

Ez most a helyzet

A magyarok elleni eljárás jelenleg is folyamatban van. A kanadai nő ügyében a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Bűnügyi Igazgatósága (RRI Bűnügyi Igazgatóság) vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészség felé. Hogy milyen büntetést kapnak a tolvajok, egyelőre még nem lehet tudni.

Nem jók a reptéri tolvajok esélyei

A repülőtéri szarkák életét jelentősen megnehezítik a biztonsági kamerák. Ezek elől nem lehet elbújni, erre bizonyíték a két fenti eseten kívül az, amiről augusztus végén számolt be a rendőrség. Augusztus 23-án éjjel egy hátrahagyott gurulós bőröndöt tulajdonítottak el.

Felvétel készült az esetről

A kamera felvételein jól látható, hogy a férfi annak a személyautónak a csomagtartójába tette az eltulajdonított táskát, ami érte érkezett. Ezt követően az autóval elhagyták a repülőteret. A felvételek alapján azonban nem volt nehéz a rendőröknek azonosítania a gépkocsit.

A kamera mindent felvett

Sikerrel jártak a rendőrök

A bizonyítékok birtokában beazonosították a kocsit és az elkövetőt is. A tolvajt a lakásán fogták el. A kutatás során minden eltulajdonított tárgyat meg is találtak, a ruhaneműket időközben már ki is mosta a férfi.

Kihallgatták

A férfit előállították a rendőrök az RRI-re. Ezt követően lopás vádjával kihallgatták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Police.hu