Részeg sofőr rendezett ámokfutást Budapesten a 17. kerületben az éjjel. Végigszáguldott az utcán, de megcsúszott és egy parkoló autónak csapódott. Akkora erővel ütköztek, hogy az álló kocsit nekicsapta egy villanyoszlopnak amely majdnem kidőlt.

Az ott lakók nagyon dühösek

Az ott lakók a hatalmas csattanásra riadtak fel, azt mondják dühösek a gyorshajtókra, azt szeretnék, ha lenne fekvőrendőr az utcában.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kitört a kereke

A balesetező autónak a csattanástól kitört a kereke és ajtaja is meggyűrődött, derül ki a Tények esti riportjából. A sofőr részegen vezette az autóját, majd nekicsapódott egy az út szélén álló parkoló autónak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Parkoló autónak csapódott

Az ütközés akkora volumenű volt, hogy a parkoló autó bal hátsó kereke kitört és az autó alá fúródott. A parkoló autót egy beton villanyoszlop állította meg, ami csupán csak a vezetékek miatt nem dőlt ki. EZ IS ÉRDEKELHET: Tragédia az 51-esen: árokba hajtott egy autó Dömsöd közelében, a sofőr a helyszínen szörnyethalt

Nekitolta a villanyoszlopnak:

Fotó: Tények riport videorészlet

A lakók az óriási csattanásra riadtak fel

Az eset a Flamingó köz környékén történt, ahol az ott lakók elmondták, az óriási csattanásra riadtak fel. „Neki annak az autónak és nyolc méterre fordult meg az autó. Hát azért szerintem gyorsan jött” – mondta el a Tényeknek az egyik ott élő férfi. A férfi egyébként kérdésként tette fel, hogy ezen a kis szakaszon nem érti, hogy tudnak így felgyorsulni, de tudja sajnos, hogy ez örök probléma, elmondása szerint a fiatalok gyakran 70-80-al is száguldanak a kis utcában.

Fekvőrendőr megoldás lenne

A helyi férfi úgy véli egy fekvőrendőr az utcában megoldaná a problémát. A karambolt követően a helyiek a fehér – balesetet okozó – autóban ülő férfi segítségére siettek.

A helyiek a sofőr segítségére siettek

„Az ügyesebb fiatalok azonnal segítettek, akkumulátort lekapcsolni, járművet áramtalanítani” – mondta el a helyi férfi. Az ütközés egyébként akkora erejű volt, hogy a sofőr oldalán is kinyílt a légzsák. BALESET A FŐVÁROSBAN: Egyik baleset érte a másikat: két autó rohant egymásba a 2. kerületben, eközben Pomáznál árokba csapódott egy Lexus – Fotó

A nyakát fájlalta

Győrfi Pál, a OMSZ szóvivője elmondta, hogy a helyszínre riasztott egység egy sérültet talált, egy 60 év körüli férfit, aki ki tudott szállni a járműből. Stabil állapotban volt, azonban a nyakát fájlalta. Győrfi Pál továbbá közölte, hogy a férfit a helyszínen ellátták, a nyakát rögzítették, ezt követően pedig a baleseti osztályra szállították.

Másnap reggel

A riportból kiderül, hogy reggel már csak az üvegszilánkok, a letakart totálkárosra tört parkoló autó és az új villanyoszlop emlékeztetett arra karambolra. EZ IS ÉRDEKELHET: Lezárták a Szilágyi Erzsébet fasort – Két autó ment egymásba a 2. kerületben, egy ember megsérült

A teljes riport itt nézhető vissza:

Ezt mondja a szakértő

A szakértő szerint tavasszal sok sofőr már úgy vezeti az autót, mintha nyár lenne. „Az ember hajlamos ilyenkor elfeledkezni a téli időjárási viszontagságokról, és hajlamos elfeledkezni arról, hogy vezettünk télen, hiszen már szabadságot érez a napsütésben. Az este pedig „megviccelheti őket” A szakértő továbbá arról is beszélt, hogy a téli gumikat most még nem érdemes lecserélni nyárira. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Tények riport videorészlet TV2