Egészségügyi szűrőbuszok álltak forgalomba Budakeszin a kormány, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás együttműködésében. Pénteken Dunakeszire is ellátogatott egy, szombaton pedig Óbudán lehet megméretni az alapvető egészségügyi értékeinket.

Főleg a budai oldalon, de a pestire is jut

Ahogy a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt szűrőbuszok járnak a főváros környékén.  A buszok bejárják a környéket, Telkiben, Pátyon, Biatorbágyon, Pilisjászfalun, Perbálon, Budajenőn, Tinnyén, Nagykovácsiban és Herceghalmon is felkereshetők lesznek. Pénteken Dunakeszire is elment egy szűrőbusz.

Meggyorsítja a célzott kezelést

Győri Ottilia, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás elnöke a BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak elmondta: azért is jó, ha valaki elmegy ezekre a vizsgálatokra, mert ha bármilyen problémát felfedeznek nála, akkor már egy konkrét vizsgálati eredménnyel tudja a beteg felkeresni háziorvosát.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Hatalmas volt az érdeklődés

Pontos időpontok

A buszok novemberben megtalálhatóak lesznek a következő napokon 10-16-ig. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A pontos helyszínek

  • 11.05. péntek: Budakeszi, Telki
  • 11.06. szombat: Budakeszi, Páty
  • 11.19. péntek: Biatorbágy, Pilisjászfalu
  • 11.20. szombat: Biatorbágy, Perbál
  • 11.26. péntek: Budajenő, Tinnye
  • 11.27. szombat: Nagykovácsi, Herceghalom

Dunakeszin is járt ma a szűrőbusz

Hivatalos vércukor- és koleszterinszint-mérésre, szájüregi szűrésre, testösszetétel-mérésre és légzésfunkció-mérésre volt lehetőség. Előzetesen 140 embert vártak, itt is nagy volt az érdeklődés.

A polgármester is elment

Szombaton Óbuda a célpont

Óbudai Egészségnapot szervez a Heltai Jenő tér mögötti parkolóban a Bús Balázs leváltott polgármester egyesülete. Ők is a Nemzeti Egészségügyi Központ egészségügyi szűrőbuszára építik a szombatot. Lesz általános állapotfelmérés, testtömeg-analízis, vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint-mérés, szájüregi szűrések. A szűrést bárki igénybe veheti.

Ismerős az Egészségnap

Az Egészségnap kifejezést azért használják, mert 2019 előtt így hivták az önkormányzat által szervezett szűréseket, amelyekbe akkor bevonták az SZTK-kat és például szemészeti, szív és prosztata szűrések is voltak.

Címlapkép, Dunakeszi Post/Konkoly-Thege György.