Nem kell vesződnie az ellenőrnek a papírmunkával, hanem villámgyorsan rögzíteni tudja az adatokat. Így jó eséllyel több utassal találkozhatnak, s több „lógóst” foghatnak meg.

Új módszert vetnek be

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) decembertől egy új adatkiolvasási technológia bevezetésével teszi egyszerűbbé a jegyellenőrök munkáját. A rendszert már tesztelik, hamarosan több száz munkatárs automatikusan is tudja rögzíteni az utasok adatait, így rövidebb lesz a pótdíjazás ideje, és javul a rögzített adatok minősége is – olvasható a közlekedésszervező cég csütörtöki közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Növelni akarják a hatékonyságot

Mint írták, folyamatosan dolgoznak a jegyellenőrzéssel kapcsolatos feladatok megkönnyítésén és azon, hogy növelhessék munkatársainak hatékonyságát, ezzel közvetett módon is segítve az ügyfelek gyorsabb utazását, kényelmesebb ügyintézését.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Így működik mindez a gyakorlatban

A társaság ennek érdekében decembertől egy olyan új, elektronikus adatkiolvasási technológiát tesztel, amelyet a hatóságok már alkalmaznak az igazoltatásoknál és a határátlépéseknél. A módszer lényege, hogy pótdíjazáskor az elektronikus személyi igazolványok és útlevelek adathordozóin található személyi adatokat egy érintéssel automatikusan lehet rögzíteni a jegyellenőri alkalmazásban.

Csak a pótdíjbehajtáshoz szükséges adatokat rögzítik

Ennek köszönhetően, ha az ellenőr elkéri az e-Személyit vagy az e-Útlevelet, nem lesz szüksége arra, hogy tételesen feljegyezze a kért adatokat. Fontos tudni, hogy a jegyellenőrök készüléke – az eddigi pótdíjazásokkal megegyező módon – kizárólag a mindenképp szükséges adatokat rögzíti, és azokat csak a pótdíj követelések behajtási folyamata során használja fel.

Régi személyi esetén marad a papírmunka

Az új technológiának köszönhetően jóval rövidebb lesz a pótdíjazás ideje, és javul a rögzített adatminőség is. Azoknál, akik még nem rendelkeznek adathordozót tartalmazó irattal, az információkat az eddig alkalmazott módszerrel kell rögzíteni. Az új technológia alkalmazásának általános bevezetése 2022. december 12-től valósul meg.

Több digitális újítás

A cég közölte, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a digitális fejlesztésekre, az elektronikus fizetési lehetőségek népszerűsítésére. Ennek jegyében megújult a MOL Bubi applikáció, így ma már minden közbringával kapcsolatos ügyet pillanatok alatt el lehet intézni az alkalmazásban, nincs szükség személyes ügyintézésre.

Bankkártyával is lehet fizetni

2022 elején elindította a BudapestGO applikációt, amelyben mára több millió jegyet és bérletet vásároltak a felhasználók, emellett ma már bankkártyával is lehet fizetni a jegyellenőröknél. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az utazóközönség részéről nagy az igény erre a fizetési módra,

Készpénzmentessé váló automaták

Továbbá decembertől az ügyfelek változó szokásaival összhangban készpénzmentessé válik néhány BKK jegy- és bérletautomata, valamint a jövő év elején pedig újabb digitális fejlesztés tesztelésébe kezd a BKK, amelyben a fővárosban közlekedők előzetes regisztráció nélkül, bankkártyájuk, okostelefonjuk, vagy okosórájuk segítségével használhatják majd a 100E repülőtéri járatot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.