A Klebelsberg Kultúrkúriában Fun Fiction címmel Romás Sándor legújabb darabját láthatjuk. A Budapest Music Club ma Mozartot hoz az Óbudai Danubia Zenekarral, a Nemzeti Lovas Színház a Kincsem Parkban Árpád-házi királyokról mesél. A művészetkedvelőket az Art+Cinema Gauguin műveivel kápráztatja, a borimádókra a kétnapos Vince gála vár a Mariott Hotelben. Tárnokra Závodi János visz remek retro zenét és hangulatot.

Fun Fiction a Klebelsberg Kultúrkúriában

Román Sándor legújabb darabjában egy már klasszikusnak számító történetet gondolt újra és vitte színpadra. A darab főhőse az életművész, sármos és minden nő szívéhez kulccsal rendelkező jóvágású playboy, aki nem mellesleg főállásban gazdag nőket szabadít meg drága ékköveiktől.

Mozart és a kaméleonok a BMC-ben

Nehéz azt megfogni, mi is olyan mozartos Mozartban, de van valami, ami azért visszatükröződik néhány utód habitusában, meg munkához való hozzáállásában az amadeusiból. Talán a játék? Az jó közelítés lehet. Ugyanakkor nagyon profi, csak felkérésre dolgozó és az érzékenységet szinte agresszíven rejtegető habitus ez. Péntek este a Budapest Music Clubban az Óbudai Danubia Zenekartól minden megtudunk.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Árpád-házi királyok a Nemzeti Lovas Színházban

Premier a Kincsem Parkban! Az Árpád-házi királyok című darab arra vállalkozik, hogy mindenki számára közérthető módon mutassa be a magyar történelem egyik legfontosabb dinasztiájának uralkodóit. Egy különös kincskeresés során négy és fél évszázad elevenedik meg a Pozsonyi csatától III. András haláláig.

Magyarország kedvenc borai

Vince Gála és borfesztivál a Mariott Hotelben

A Vince Gála, és az azt övező kétnapos borfesztivál során megismerhetjük Magyarország kedvenc borait, párlatait. A belépőjegy megvásárlásával lehetőség lesz pinceáron, kóstoló mennyiségben vásárolni az adott kategóriákon belül jelölt borokból és párlatokból; beszélgetni borászokkal, szakemberekkel. Emellett izgalmas előadások, és még több exkluzív bor és párlat várja a résztvevőket a gyönyörű dunai panorámával rendelkező ötcsillagos Marriott Hotelben.

Művészet az Art+ moziban

Gauguin Londonból az

A művészet templomai: Gauguin a Londoni Nemzeti Galériából az Art+ Cinema műsorában. A rendhagyó moziélmény egy 60 perces, Paul Gauguin életét bemutató filmből és egy 30 perces virtuális tárlatvezetésből áll.

Závodi János Tárnokon

A Heinrich Antal Házban újra szól a Shake and roll, Závodi János lép színpadra este fél 8-kor. Régi Piramis, Hungária, Illés, Beatles és Elvis dalok dübörögnek majd.

Shake and roll

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook.com/romansandortancakademia