Kis stéget szeretne a motorcsónakjának az ismert magánklinika tulajdonosa a telke végén a leányfalui Duna-parton. El is kezdte építeni, csak nagyobb lett, mint amiről az engedély szólt. A polgármester közbelépett, leállíttatta az építkezést, úgy tűnik lőttek a sikeres nőgyógyász privát kikötőjének.

Egy ismert nőgyógyász stéget építene leányfalusi házához, hogy motorcsónakozni tudjon, ám a tervekben szereplőnél nagyobb környezetátalakításba kezdett. A helyiek az ártéri erdő és a településkép miatt aggódnak, az önkormányzat közbelépett – írja az Átlátszó.hu

A terv egy hídfőállást, egy 10 méteres hidat és egy 24 négyzetméteres stéget tartalmaz, amely alacsonyabb és magasabb vízállásnál egyaránt használható kikötőként. Hamar kiderült, hogy egy helyi menő pesti nőgyógyászata építkezik a saját ingatlana mögötti területen.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ez is érdekelhet, klikk ide: Óriási lángokkal égett egy cukrászüzem Leányfalun

A doktor úr az építkezésre engedélyt kért a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságtól mint vagyonkezelőtől, akik részletesen leírták a műszaki és egyéb feltételeit a hozzájárulásnak – amit meg is adtak július 7-én. A munkák elkezdődtek. A tulajdonos értesítette erről a polgármestert is, elmondása szerint erre az üzenetre nem kapott semmilyen reakciót.

Jó, ha tudod! Budapest környékének 10 legjobb álomesküvő helyszíne közül az egyik Leányfalun van.

Az egyik legjobb esküvői helyszín Budapest környékén, klikk ide, ha tudni szeretnéd mi ez és hol van!

Több helyinek szemet szúrt a Duna-parton folyó munka, és jelentették a hivatalnak. A vízügyi igazgatóság a a polgármesternek augusztus 11-én levelében jelezte, hogy: “a munkavégzés vélelmezhetően nem a tervdokumentációban foglaltak alapján történik, ezért igazgatóságunk a tárgyi munkálatok haladéktalan beszüntetésére szólítja fel az Építtetőt”.

Két nappal később egy helyszíni szemlére is sor került, ahol megállapították, hogy a doktor úr jelentősen eltért a tervektől: az engedélyben szereplő terméskő töltés 1-1,2 méteres koronaszélessége helyett 4 méter lett, és a feltöltés sem követte az évtizedek alatt kialakult vonalvezetést.

A vízügy augusztus 13-án bejárást tartott a területen, majd felszólította az építtetőt a részleges visszabontásra, és a szabályok betartására.

Bizony ez is Leányfalun történt: Itt a neve a 11 éves kislányt állítólag megerőszakoló olimpikonnak, Szentendrén, Leányfalun történhetett az eset

A terület nem az önkormányzat tulajdona, hanem a Magyar Államé, kezelője pedig a vízügyi igazgatóság, úgy tűnik, az önkormányzatnak mégis lehet némi beleszólása az ügybe. Adorján András polgármester augusztus 17-én levélben kérte a vízügyet, hogy állíttassa le az építkezést.

Az önkormányzat vizsgálatot is indított, álláspontjuk szerint a tervezett stég és a hozzá vezető út nem illeszkedik a környezet és a környező beépítés adottságaihoz. Ezért levélben szólította fel az építtetőt, hogy állítsa vissza az eredeti állapotot.

Hogy ezt megerősítsék, az önkormányzat jegyzője a portál információi szerint felszólítást küldött a vízügyi igazgatóságnak, hogy vonja vissza a létesítési engedélyt, és kötelezze az eredeti állapot visszaállítására a doktor urat.

Emellett a Pest Megyei Főügyészséghez is fordultak, arra kérve az ügyészséget, hogy a jogszabályellenes vízparti létesítmény létesítési engedélyét helyezzék hatályon kívül, mert szerintük a vízügyi igazgatóság leányfalui építési szabályzattal szemben engedélyezte a kikötő építését.

Azt is írják, hogy ha azonnali intézkedés nem történik, és az építkezés befejeződik, fennmaradási engedélyt fog kapni az építtető, holott létesítési engedélyt sem kaphatott volna a hivatkozott jogszabály alapján.”

A sikeres nőgyógyász azt mondta az Átlátszónak, hogy ő a béke híve, szeretne kompromisszumra jutni az ügyben, és nyugodtan használni a stéget, amit ő a megfelelő jogszabályok és engedélyek birtokában építene meg. Tájékoztatása szerint a hozzájárulás megkérése előtt konzultált szakemberekkel, majd minden szabályt betartva kérte meg a vagyonkezelő vízügyi hatóság engedélyét, sőt bérleti szerződést is kötött, amely augusztus elsejétől van érvényben.

Bár nem sokan számítottak rá, a vízügy szeptember 1-jén kelt levelében felfüggesztette a vagyonkezelői hozzájárulását. Mint levelükben írták: “Jelenleg Leányfalu község önkormányzata településképi eljárás lefolytatását írja elő, illetve a Pest Megyei Főügyészség részére megküldött beadványban kérelmezte az eredeti állapot visszaállítását.” A levél szerint a felfüggesztés az egyéb rendelkezésekig érvényben marad. Leányfalun tehát most van egy félkész kikötő.