Oszter Sándor egykori 40 hektáros erdejében fatolvajok garázdálkodnak, akik százezres kárt okoztak. A színművész lánya azonban a bosszúság ellenére sem akar megszabadulni az ingatlantól.

Lebuktak a tolvajok

Két tölgyfát vágtak ki és daraboltak fel, ezeknek százezres nagyságrendű az értéke – mondta Oszter Alexandra, aki szerint a fatolvajok épp a kivágott rönkök elszállítására készülhettek, amikor észrevette a tönköket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nehéz küzdelem

Természetesen megtörtént a feljelentés, a rendőrségi helyszínelésen is ott voltam. Feltűnt, hogy nem szakszerűen vágták ki a fákat, mert jól látható az életlen vágás. Sajnos, a rendőrök is azt mondták, nagyon nehéz elkapni a fatolvajokat, mert ha szállítás közben érik tetten őket, azt mondják, már ki volt vágva a fa, ők csak el akarták vinni – írja a Blikk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokan foglalkoznak lopással

Hozzátette: Csupán akkor lehet érdemben tenni valamit, ha tetten éri őket az ember, de még ilyenkor is hiába kapnak el egyet, jön helyette negyven másik.

Sokan inkább kivágják a fát

A hideg idő beköszöntével a falopás egyre gyakoribb lesz, ezt jól tudják a szomszédos erdőgazdák is, de édesapámnak is nagyon sok gondot okozott ez. Van, aki inkább tarra vágatja az erdejét, hogy ne tudjanak mit ellopni, és legalább a fából származó bevétel ne essen ki, de ez sem csak úgy megy, hogy gondol egyet az ember és vág, komoly engedélyeztetések szükségesek – jegyezte meg Alexandra.

Kerítés vagy kamera kellene

Sajnos, mi sem tehetünk semmit, csináltathatnánk kerítést önköltségen, vagy figyeltethetnénk kamerával az erdőt, de ez nem olcsó, és nem is tudunk minden fa mellett őrt állni. Csak annyit tehetünk, hogy minél többet járjuk az erdőt.

Ellenőriznek

A párom, Tamás is rendszeresen „járőrözik” a birtokon, és én is megyek, amikor csak tudok. De nehéz dolog ez, mert negyven hektáron képtelenség mindenhol ott lenni.

Nem árulja a birtokot

Oszter Alexandra elmondta, hogy korábban jelentek meg olyan hírek, miszerint árulják a diósjenői birtokot, erről szó sincs.

Ezt szeretné a birtokkal

Szeretném megtartani a birtokot, és amolyan kulturális központot kialakítani itt kis házakkal, ahol lehetne rajztábor vagy drámatábor gyerekeknek. Járnák az erdőt, megismernék a fákat, a gyógynövényeket, közben pedig alkotnának. Felnőtteknek vendégházakat is szeretnénk kialakítani.

Hagyományokat őrizne

Hozzátette: A hagyományőrző kultúrát akarjuk ápolni és hirdetni! Biztos vagyok benne, édesapám is örül, ha látja odafentről, hogy becsben tartom és jó célokra használom a hagyatékát. Persze, ez a jelenlegi, bizonytalan gazdasági helyzetben nem olyan egyszerű, de bízom benne, hogy sikerül hamarosan valóra váltanom a terveimet.

Óriási a birtok

Egy ilyen ingatlan eladása egyébként sem olyan, mint egy házé, hogy az ember egyszerűen eladja és vesz egy másikat. Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, ez a birtok unikális a maga nemében, hiszen nemcsak egy házról van szó, hanem a hozzá tartozó erdőről és a tóról, amelyben több mázsa hal is van – mondta Oszter Alexandra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oszter Sándor – Fotó: MTVA