Az M0-s autóút mellett az M31-es autópályán is útfelújítási munkákat fognak végezni a közutasok.

Fokozott figyelmet kér a Magyar Közút

A köztasok közleményt adtak ki annak kapcsán, hogy az M0-s autóúton és az M31-es autópálya több szakaszán is felújításokat fognak végezni. A munkálatok a következő hónapokban fognak zajlani. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így zajlik majd a munka

A betonhézagok kiöntését mozgó terelés mellett fogják végezni a közutasok. Arra kérik a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel vezessenek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ekkortól kezdődnek a felújítások

Az érintett szakaszok közül az M0-son hétvégente fognak dolgozni március 18-tól. Az M31-es autópályán áprilistól kezdve hétköznapokon fog zajlani az út javítása. Mindig figyelembe veszik majd az aktuális időjárást.

Itt kell számítani a közutasok jelenlétére

Az M0-s autóúton a Megyeri-híd felé vezető oldalon a Nagytétény-Szigetszentmiklós közötti (10-es és 17-es szelvények közötti) szakaszon fognak dolgozni. Lesznek javítások Maglód és Ecser térségében, azaz a 44-es és 50-es kilométerkőnél is. Az M31-esen az M3-as felé vezető oldalon a 8-as és a 13-as kilométerszelvény között kell útfelújításra számítani.

Ezek is érdekelhetnek!

Figyelmeztetik a közlekedőket

A munkaterületek kezdetét és végét mindig jelzik majd sebességkorlátozó táblákkal. Lesznek úgynevezett változtatható jelzésképű táblák is. A közutasok mindenkitől azt kérik, hogy vegyék figyelembe a jelzéseket, mivel azok a balesetek elkerülését szolgálják.

Indulás előtt érdemes tájékozódni

Aki útra kel, különösen az említett utak irányába, annak célszerű előre megnéznie, mire számíthat. A napi munkavégzésekről mindig tájékoztatást adnak a közutasok az utinform.hu weboldalon.

A navigációs eszközök sokat segíthetnek

Az okostelefonokon elérhető navigációs alkalmazások valós idejű tájékoztatást adnak az aktuális forgalmi helyzetről. Aki indulás előtt vet egy pillantást ezek valamelyikére, az sok bosszúságtól megkímélheti magát. Adott esetben lehet, hogy érdemes kerülőutat választani, ha nagy a torlódás egy-egy felújítás térségében.

Indulnak a lokális burklatjavítások

Tegnap, azaz március 16-án ért véget a téli üzem a Magyar Közútnál. A biztonság kedvéért a hónap végéig mérnökségenként egy olyan gépet bevetésre készen tartanak, ami síkosságmentesítésre alkalmas. Most azonban, hogy a melegaszfalt keverő telepek kinyitottak, a lokális javítási munkákra fókuszálnak a közutasok.

Más feladataik is vannak a közutasoknak

A Magyar Közút munkatársainak a kaszálásra, a növények gondozására is figyelmet kell fordítania. Feladatuk továbbá a szemétszedés, a különféle táblák, védőkerítések, vezetőoszlopok, szalagkorlátok kihelyezése vagy éppen bevonása, tisztítása. Karbantartják a jelzőlámpákat is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív