Rendőrök mentették meg az életét annak a 33 éves férfinak, aki az M7-es autópálya egyik felüljárójáróról akart leugrani. A járőröket a fiatal férfi édesapja riasztotta.

Az apa szólt a rendőröknek

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait 2023. január 3-án délután riasztotta egy kétségbeesett édesapa, mondván, a fia elhagyta az otthonukat, és feltehetően a Tác és Kőszárhegy közötti, az M7-es autópálya felett átívelő felüljáróhoz ment, hogy a hídról levesse magát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszahúzták a férfit

A rendőrök késlekedés nélkül a helyszínre hajtottak, ahol rábukkantak a felüljáró korlátján éppen átmászó fiatal férfira. A járőrök azonnal cselekedtek: a férfit a karjánál és törzsénél megragadva, a korláton átemelték, majd biztonságba helyezték, ezt követően pedig átadták a helyszínre érkező mentőknek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Dunába hajtott autójával

Nemrég írtunk arról, hogy hétfőn Dunakeszinél, szándékosan a Dunába hajtott autójával egy gödi asszony. Az 50 év körüli nő el akarta dobni magától az életét. Az eset részleteit ide kattintva tudod elolvasni.

A hídról akart leugrani

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, tavaly október 17-én, hétfőn este fél 10 körül a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőreit a Margit hídra riasztották, mert egy 19 éves lány a Dunába akarta vetni magát. A rendőrök éjszaka egy fiatal járókelő segítségével húztak vissza a sokkos állapotban lévő lányt a híd korlátjáról. Az életveszélyes jelenetet az egyik egyenruhás testkamerája rögzítette.  

Járókelő próbálta visszatartani

A budapesti rendőrök este tíz óra felé kaptak riasztást, hogy egy lány bele akar ugrani a Dunába, azonban egy járókelő átmászott hozzá a korláton és próbálja visszatartani. A járőrök három kerületből perceken belül odaértek a hídra, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízirendészei pedig a folyón figyeltek és álltak készenlétben, ha a lány mégis leugrana.

Sokkos állapotban volt a lány

A nyilvánosságra hozott videóban jól hallatszik, a 19 éves lány sokkos kiabálása. A felvételen az is látszik, hogy a rendőrök mindent elkövetnek, hogy megmentsék. A kezét fogva és egy derékszíj segítségével próbálják felhúzni.

Egyik rendőr a kőfalra mászott fel

„Egy másik járőr a kőfalra mászott fel és ragadta meg a lány karját, míg kollégája a korlát alatt a lány lábát fogta meg. Az egyenruhásoknak és civil segítőjüknek végül együttes erővel sikerült visszaemelni a 19 éves fiatalt, aki sokkos állapotban küzdött ellene, hogy megmentsék. Mentőt hívtak hozzá, kórházba vitték” – írta az eset után a rendőrség.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a drámai videó

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: illusztráció