A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be csütörtökön a kormány. Hétfőtől egészen március 22-ig zárva lesznek az üzletek, az éttermek továbbra is csak csak elvitelre dolgozhatnak, játéktermek és az IKEA is.

Megrohamozták az üzletet

A korlátozó intézkedések sokaknak kellemetlenséget okoznak, így azoknak is, akik most szeretnének új dolgokat beszerezni az IKEA üzletéből – írja a 444.

Kígyózó sorok

Ráadásul nem is voltak olyan kevesen, akik nagybevásárlásra indultak, emberek tömegei lepték el a svéd áruházat. Sőt annyian sokan voltak a vásárlók, hogy az IKEA még a Facebookon is közzétett egy bejegyzést, amiben mindenkit arra kértek, hogy várja ki a sorát, mert úgysem tudnak beengedni mindenkit egyszerre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korlátozva van a létszám

Az IKEA azt üzente a bejegyzésében, hogy mivel az áruházaikban az egy időben tartózkodók száma korlátozva van, ezért nem tudják garantálni mindenkinek, hogy beengedik őket.

7-kor bezárnak

“Az aktuális kormányzati intézkedésekkel összhangban 19:00 órakor áruházainkat bezárjuk. Annak érdekében, hogy a már bent lévő vásárlókat időben ki tudjuk szolgálni, a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a bejárati ajtókat 18:15-kor bezárjuk, így kérjük, hogy legkésőbb eddig érkezz meg, és 19:00 órára hagyd el az épületet” – írják a posztjukban.

Biatorbágyon is sokan vannak

Hasonló helyzet alakult ki a Biatorbágyi Outletnél, ott is rengetegen akarják letudni a bevásárlásukat még a nagy lezárások előtt.

Alig férnek el egymás mellett

Forrás: Olvasói fotó

Még sosem voltak ennyien

Magyarország legnépszerűbb outletjében, a Premier Outletben Biatorbágyon szinte moccanni sem lehetett szombaton. A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítójának az egyik biztonsági őr azt mondta, hogy ennyi embert csak a megnyitón látott itt.

Legalább maszkot viselnek

Csak 80 embert engednek be

Több ezer autó van a parkolókban, a boltok előtt sorok kígyóznak. A legnépszerűbb a Nike üzlet, ahová egyszerre 80 embernél többet nem engednek be, ezért hosszú sor van a bejáratnál.

A napos idő sokakat vonzott

Ezért mentek el vásárolni ennyien

Több vásárló elmondta, hogy a hosszú lezárás miatt érkeztek vásárolni, mások attól tartanak, hogy húsvétkor is zárva lesznek a ruházati boltok, ezért már most a nyuszis ünnepre vásárolnak, mások pedig azért érkeztek, mert bíztak abban, hogy a lezárás előtt sok árengedmény lesz. Így is történt a legkisebb engedmény 20%, de láttunk 70%-os kedvezményeket is. A Premier Outletben tombol a vásárlási láz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így vásároltak a lezárások előtt

Mutatjuk az IKEA figyelmeztetését

Kiemelt kép: Premier Outlet, Biatorbágy – Forrás: BPK