Megszólalt a tragikusan fiatalon elhunyt fotóslány, Bertók Krisztina édesanyja, aki elmondta: lányát kérték, figyelmeztették, hogy nem jó az az út, amin jár, de „valamiért nem hallgatott ránk”.

Gyászol az ország

Az egész ország gyászba borult, amikor kiderült: nagyon fiatalon, alig 25 évesen öngyilkosságot követett el a tehetséges magyar fotós, Bertók Krisztina, aki egyedi stílusban örökítette meg a hazai koncerteket és partikat. Erről a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt.

Magyarország egyik legjobb bulifotósa

„Kriszti csodálatos, szelíd, végtelenül kedves ember volt, mindemellett Magyarország egyik legjobb fesztivál- és bulifotósa. Mindannyian, akik ismertük, mérhetetlenül le vagyunk sújtva” – osztotta meg a megrázó hírt a Bánkitó fesztivál, ahová dolgozott a fiatal fotós. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Esélyük sem volt

Ismerősei, barátai, családtagjai értetlenül álltak a történtek előtt. Többségük valószínűleg nem látta, nem láthatta, mit él át, mennyire szenved legbelül Krisztina. Ha ezt felfedezik, lehet, hogy másképp alakulnak a dolgok, de így igazából esélyük sem volt segítő kezet nyújtani.

Megszólalt az édesanya

A csendet megtörve a Blikknek most nyilatkozott az édesanya. Azt mondta, hogy a lánya senkinek nem beszélt a párkapcsolati válságáról, nem mutatta, hogy fáj neki. „Kértük, figyelmeztettük, hogy nem jó az az út, amin jár, de valamiért nem hallgatott ránk”, fogalmazott.

Nem látták a jeleket

Az édesanya azt is hozzátette, hogy az elmúlt napokban rengeteg barátja hívta fel, és fájdalmasan beszéltek arról, hogy a tragédia előtt egy-két nappal még beszéltek Krisztinával, „de nem látták rajta a jeleket”.

Hasonló tragédiák

Azt is elárulta, hogy rengetegen keresik most olyanok, akik hasonló tragédiát éltek át, és próbálnak tanácsokat adni, hogyan lehet ép ésszel feldolgozni a gyászt, hol találhat megnyugvást, mibe kapaszkodhat, illetve mivel nem érdemes küzdenie. Ráadásul Krisztina családtagjai önmagukat is vádolják.

„Fogalmam sincs, hogy kell élni ezután”

„Rengetegen írtok, hogy mi történt, miben tudtok segíteni. De nincs erőm visszaírni, csak azoknak felelek, akikkel szoros kötelék van, de van, hogy nekik sem. Olyan tragédiát élünk át, amit egyetlen embernek, de még állatnak sem lenne szabad soha átélnie. Fogalmam sincs, hogy kell élni ezután! Nem is biztos, hogy akar egyáltalán az ember élni… de a szerettei miatt muszáj!” – írta- korábban az összetört édesanya.

„Igyekszem valahogy túlélni”

„Fogalmam sincs, mikor leszek képes majd újra dolgozni, fogalmam sincs, ki segíthetne ezt valahogy elfogadni, fogalmam sincs, hogy lehet élni Nélküle. Nem tudom, hogy oldjam meg mindezeket. A táppénzem 50 ezer forint, gondoskodnom kell a fiamról, befizetni a hitelt, 2 lakás számláját, enni venni, terápiát finanszírozni stb.” – olvashattuk a szívszorító sorokat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magukra maradtak

Kriszti sok ismerőse felajánlotta a segítségét az édesanyának, aki talán kicsit szégyelli is, hogy el kell fogadnia ezeket. Aki segíteni tud, a következő számlaszámon teheti ezt meg: Takács Krisztina – OTP 11773384-08067043

Ha segítségre van szüksége

Ha bajban van, és segítségre van szüksége, hívja a 0-24-ben elérhető 116-123-as lelkisegély telefonszámot!

Kiemelt kép: Bertók Krisztina. Fotó: RTL.