Természetesen csak képletesen, hiszen ahogy Gémesi György, Gödöllő polgármestere írta a Facebook-oldalán, a Forma-1 magyarországi futamára kilátogatóknak a Tourinform egy turisztikai attrakcióvak is kedveskedik a gödöllői vasútállomáson.

Sissi a gödöllői vasútállomáson

„Tegnap óta Sissivel is találkozhatnak a Hungaroring nézői a gödöllői vasútállomáson. Idén először busszal ide hozza és innen viszi a vasúton érkező nézőket a Hungaroring szervező csapata. A Tourinform is bekapcsolódott az utasok tájékoztatásába és kisebb “ turisztikai attrakciókkal” is kedveskedik.” – írta Facebook-bejegyzésében Gémesi György, Gödöllő polgármestere. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Számítanak a sok utasra

„A vasútállomáson többlet mosdó kapacitásról és büféről is gondoskodnak a szervezők. Ma már nagyobb forgalom várható, de igazán nagy (15-20 ezer utas) a vasárnapi futam után.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ha teheti kerülje

„Aki teheti kerülje el akkor a városnak ezt a pontját ,akiket a vasút csak szakaszosan tud elszállítani, hiszen harminc busz folyamatosan hozza majd a nézőket a Hungaroringről.”

Köszönetet mondott

„Természetesen a Hungaroring szervezői, a rendőrség munkatársai, a polgárőrök gondoskodnak a biztonságos forgalomról. Köszönöm nekik, az önkénteseknek, a kastély munkatársainak és természetesen a MÁV minden érintett dolgozójának az áldozatos munkát.” – zárta Gémesi

A polgármester bejegyzése

Két lehajtási lehetőség az M3-ason

Ahogy arról a Budapestkörnyéke.hu is írt, Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) tájékoztatása szerint az M3 autópályán közlekedők a 19-es kilométernél lévő Hungaroring csomóponton át, valamint a 23-as jelzésű mogyoródi csomópont felől is meg tudják közelíteni a versenypályát. A VIP-vendégek részére az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán, a 13-as és a 18-as kilométer között a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki

Az M31-esen is megközelíthető a Hungaroring

Felhívták a figyelmet arra is, hogy Budapestről, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felől az M31-es autópályán át is megközelíthető a Hungaroring: az M5-ös autópálya felől jövők az M0-s autóút 54-es számú csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31-es autópályára, majd azon végig haladva, az M3-as autópálya mogyoródi, valamint a 19-es jelzésű csomóponton át érhetik el a versenypályát.

Jól látható jelzések

Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve az autópályák felett található változtatható jelzésképű táblák jelzik majd – írták.

Hosszabb menetidő

A verseny befejezését követően, a 19-es kilométerszelvénynél lévő csomóponton át, valamint a mogyoródi csomópontnál is rá lehet hajtani az M3 autópályára. A közlemény szerint M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre szombat és vasárnap délelőtt kell számítani.

Jól válasszuk meg az útvonalat

A Budapest felé vezető oldal forgalma várhatóan szombaton az időmérő edzés után, vasárnap pedig a verseny végeztével, 17 és 20 óra között jelentősen nő majd – figyelmeztetett a MKIF. Azt javasolták, hogy a torlódások elkerülése érdekében érdemes Budapest felé az M31-es autópálya-M0-s autóút útvonalat választani.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook/Gémesi György