Levelet küldött péntek reggel a köznevelési intézmények részére Kásler Miklós a pedagógusok oltásával kapcsolatosan.

Itt kapják meg az oltást a tanárok

A dokumentum a 24.hu birtokában jutott, melyből többek között kiderül, hogy a pedagógusok oltása kórházi oltópontokon, két ütemben valósul majd meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

SMS-ben kapnak értesítést

Mint a dokumentum írja az első ütemben sms-ben kapnak majd értesítést a pedagógusok, valamint a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozók az oltás helyéről, illetve időpontjáról. Elsőkörben azok kapnak majd behívó sms-t, akik március 24 előtt regisztráltak, őket már a jövőhéten elkezdtik behívni az oltópontokra.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Ez az ütemterv

Ezt követően a második ütemben azok kapják majd meg az oltást, akik március 24-ig nem regisztráltak, de március 29-ig, vagyis jövő hét hétfőig megteszik, továbbá az egyéb óvodai, iskolai dolgozók, akik regisztrációjukkal kérték vagy kérik az oltást is sorra kerülnek.

A húsvét utáni napokban kapják meg a vakcinát

A második ütem során a regisztrációkor megadott számon sms-ben értesítik majd arról az érintetteket, hogy mikor és hol vehetik fel a vakcinát. Erre a levél tanúsága szerint a húsvét utáni napokban kerülhet sor.

Gulyás Gergely erről beszélt a kormányinfón

Gulyás Gergely, miniszerelnökséget vezető miniszter egybként a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy áprilus 12-én vagy 19-én jöhet az újranyitást az óvodákban, illetve az iskolákban, ezt megelőzően pedig beoltják azokat a tanárokat és óvodapedagógusokat, akik ezt igénylik.

Ezt mondta Orbán Viktor

Péntek reggel, Orbán Viktor pedig a Kossuth rádión beszélt a nyitásról, majd hozzátette, hogy addigra már 3 millió ember lesz beoltva. Mint ismert az újranyitást a kormány eredetileg ahhoz kötötte, hogy miután minimum 2,5 millió embert beoltottak – köztük a tanárokat is – utána egy héttel meg lehet nyitni az óvodákat és az iskolákat.

Eddig 20 ezer iskolai dolgozó kapta meg az oltást

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy eddig 20 ezer iskolai dolgozó kapta meg az oltást, a nyitásik azonban még legalább 82 ezer regisztrált iskolai dolgozót kellett beoltani.

Nem először veti be az sms kampányt a kormány

A sms-ben történő értesítéssel egyébként nem először próbálkozik meg a kormány: mint ismert március elején az AstraZeneca vakcinájával szerettek volan egy hétvége alatt több mint 70 ezer embert beoltani, ám ez technikai okoknál fogva kudracba fulladt.

Lefújt kampáy

Bár, mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt a kormány ugyan lefújta az oltási kampányt azon a hétvégén, mégis sokan megpróbáltak elmenni az oltópontra és végül gond nélkül meg is kapták a vakcinát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Koronavírus tájékoztató oldal, Facebook