Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke is beszámolt a hétvégén 74 ezer embert terveztek beoltani az AstraZeneca vakcinával. Az érintettek sms-ben kaptak is értesítést még csütörtökön, majd a pénteki operatív törzs sajtótájékoztatón technikai gondokra hivatkozva az akciót lefújták.

Többen szerencsét próbáltak

Ennek ellenére mint megírtuk többen szerencsét próbáltak az oltópontokon és a lemondó sms ellenére is megjelent, csodák csodájára pedig megkapták a vakcinát. Az illető a pontos helyszínt csak azért nem árulta el, mert nem akarja az ott dolgozókat kellemetlen helyzetbe hozni, de elárulta, hogy egy fővárosi oltópontról volt szó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt mondta

„Kicsit féltem tőle, hogy lepattintanak majd, de semmi, a bejáratnál csak annyi történt, hogy a portás megkérdezte, az első vagy második oltásomra jöttem-e, amikor mondtam, hogy az elsőre, akkor jobbra küldött. Ott már állt egy kisebb sor, majd katonák fogadtak, az ügyintéző pedig elkérte a papírjaimat, ekkor derült ki, hogy nem vagyok rajta a listán. Amikor azonban felmutattam a Vakcinainfótól kapott sms-t, felvették az adataimat, elkérték az igazolványaimat és felírtak” – mondta a férfi.

Megkapta az oltást

A páciens elmondta, hogy ezt követően az orvos megvizsgálta, majd minden probléma nélkül beadta neki az oltást, sőt még megkapta az időpontot a második oltásra is. EZ IS ÉRDEKELHET: “Oltunk, minden nap oltunk” – Orbán Viktor elárulta, eddig hányan regisztráltak – videó

Astra Zenecával oltanak

A férfi elmesélte azt is, hogy a budapesti oltóponton Astra Zenecával oltják az embereket, akik főleg fiatalabbak, a harmincas-negyvenes korosztályhoz tartozók voltak.

Olyan is kaphatott oltást, aki még csak nem is regisztrált

Ami viszont még ennél is jóval érdekesebb, hogy a Telex egy olvasói beszámolóra hivatkozva azt írja, olyanok is kaphattak oltást a kórházi oltópontokon, akiknek nem hogy nem volt krónikus betegsége, de még sms-t sem kaptak arról, hogy mehetnének.

Krónikus betegsége sem volt

A lap egy középkorú olvasója azt mondta, nincs nincs krónikus betegsége, nem regisztrált az oltásra, így sms-t sem kapott arról, hogy a hétvégén beoltanák. Mindezek ellenére szombaton reggel megnézte, hol vannak az oltópontok majd be is jutott az egyikbe, ami kongott az ürességtől. Innen elküldték, mondván nem kapott sms-t, ám átsétált egy másikhoz, ami szintén szinte teljesen üres volt. NE HAGYD KI! Merkely Béla elárulta, mikor szabadulhatunk meg a járvány harmadik hullámától

10 alatt sorra került

“A regisztrációnál közöltem, hogy nem regisztráltam, csak oltatnék, ha van rá lehetőség. Feltelefonáltak valakinek, aki közölte, hogy lehet innentől mindenkinek oltást adni” – mesélte a lap olvasója, hozzátéve, 10 perc után sorra is került.

Ezért alakulhatott ki hosszabb sor

Úgy véli a nap folyamán végül azért alakulhatott ki hosszabb sor az oltópontoknál, mert mindenki szólhatott az ismerőseinek. Bár egy orvosnő ott közölte az emberekkel, akinek nincs krónikus betegsége, azt nem oltja be, ennek ellenére például a Telexnek megszólaló férfi egyik ismerőse így is sorra került kapott sms nélkül. DURVA: Senki ne menjen az IKEA-ba, annyian vannak, hogy már nem engedik be az vásárlókat – de máshol is tömeg van

Beoltottak mindenkit

“Egyszer csak jött valami kórházigazgató-szerű, és közölte a váróteremben, hogy beoltanak mindenkit. Be is oltottak. Teljes káosz volt. De ezzel együtt nem volt tömeg. Hát így lettem én regisztráció és krónikus betegség nélkül beoltva” – tette hozzá.

Nem egyedi eset

Az eset pedig nem egyedi, ugyanis egy másik olvasó beszámolója szerint az egyik oltóponton valakinek felajánlották, hogy a behívó sms-éről kap egy képernyőképet a telefonjára és azt bemutatva ők is megkaphatják az oltást. Ez meg is történt és be is oltották őket, ráadásul úgy, hogy a behívó még csak nem is aznapra, hanem vasárnapra szólt, egy másik helyszínre.

Kálmán Olga is megkapta az oltást

Kálmán Olga, a DK politikusa is megkapta a lemondó sms-t, ám ennek ellenére elment a kijelölt oltópontra, ahol gond nélkül megkapta az oltást, erről a LikeNews.hu hírportál számolt be. Kálmán Olga a közösségi oldalán is megosztotta, hogy bizony megkapta a vakcinát a lemondó sms ellenére is, mint posztjába írja “ÉN IS MEGKAPTAM A LEMONDOTT VÉDŐOLTÁST! Valljuk be, mint kiscica a gombolyagba, úgy gabalyodott bele a kormány a tömeges oltás megszervezésébe.” – írta posztjában a politikus. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Koronavírus tájékoztató oldal Facebook