Szűk családi körben, csak a legközelebbi barátok jelenlétében helyezik végső nyugalomra ma Sas Józsefet. Bodrogi Gyula, bár hónapok óta karanténban van, mindenképpen elmegy a barátja temetésére, de beszélni képtelen lenne.

Ma temetik Sas Józsefet

Tömegek rajongtak Sas Józsefért, ma mégis csak egy maréknyi ember állhat a ravatalánál, és kísérheti utolsó útjára. A koronavírus-járvány kapcsán született, hatályos törvények szerint ugyanis maximum 50 fő vehet részt egy temetésen. Emiatt Sas József családja úgy döntött, hogy csak előzetes regisztráció után lehet részt venni a búcsúztatón. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni

Sas poénokkal készülnek a temetésre

A művész barátai szerint a kabarészínészre csak mosolyogva szabad emlékezni, ezért a temetésén nem csak szomorúság lesz, elhangzanak olyan poénok is, melyekkel Sas József ajándékozta meg egykor a közönségét.

Öccse nem tudott hazajönni

A búcsúztatón beszédet mond Gálvölgyi János, Heller Tamás, Selmeczi Tibor, és Beregi Péter is. Sas József öccse, Imre, viszont távol marad a szertartástól, tekintettel arra, hogy Párizsban él, és a koronavírus-helyzet miatt nem tud hazautazni a feleségével, Edittel.

Nagyon sokan el akartak menni a temetésre

A Bors azt írja, hogy nagyon sok egykori kolléga, távolabbi barát, illetve a művész tisztelője jelentkezett, a gyászoló famíliának azonban muszáj volt meghúznia a határt, így a családon kívül csakis a legközelebbi barátok kaptak meghívót a Kozma utcai zsidó temetőbe.

Bodrogi Gyula is megkereste a családot

Bodrogi Gyula is felvette a kapcsolatot a családdal, hogy elkísérhesse utolsó útjára egykori barátját. „Gyűlölöm a temetéseket, de mindenképpen el szerettem volna menni, ez nem is volt kérdés. Jóska nagyon fog hiányozni a mi kis palettánkról. Amikor meghallottam, hogy regisztrálni kell, azonnal felvettem a családdal a kapcsolatot, és jeleztem, hogy ott szeretnék lenni, regisztráltam is. Pedig nem szeretem a temetőket. ” – mondta Bodrogi Gyula a Borsnak.

Képtelen lenne beszédet mondani

Bodrogi Gyula azt mondja, hogy a jelenlétével szeretné támogatni Sas József családját, de beszédet nem mond, mert képtelen lenne rá.

Csendben gyászol

„Szó sem lehet róla, hogy beszédet mondjak! Sokkal jobban szerettem annál, minthogy meg tudjak szólalni a sírhelye fölött. Megszólalni is képtelen vagyok Jóska temetésén… Inkább a háttérben maradok, csendben gyászolok. A halottaimmal egyébként is csendben beszélgetek, ilyen szituációban egyszerűen nem jön ki hang a torkomon” – mondta a színész.

Múlt vasárnap halt meg

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, 82 éves korában elhunyt Sas József, a magyar kabaré nagymestere. A színész évet óta súlyos beteg volt, 2019-ben agyvérzést kapott. Újra megtanult beszélni és járni.

Állandó felügyeletre volt szüksége

Agyvérzése után szinte folyamatosa egy gyógytornász járt hozzá, állapota szépen javult. Ennek ellenére állandó felügyeletre volt szüksége, amelyet egy ápoló látott el és orvosa is gyakran látogatta.

Elkapta a koronavírust

Január elején kapta el a koronavírust. Súlyos állapotba került kórházba, felesége szerint Sas József számára a halál megváltás volt, mert az utolsó napjaiban nagyon sokat szenvedett.

A lánya volt vele utolsó óráiban

„Elbúcsúztam tőle, zsidó és keresztény imát is mondtam érte. Tudtam, éreztem, hogy meg kell látogatnom, mert ezt akarja. Bár voltak kétségeim is azzal kapcsolatban, hogy mit szeretne. Nem voltam benne biztos, hogy a jelenlétem milyen hatással lesz rá. Maradni akar vagy menni? Végül úgy éreztem, inkább menne. Telis-tele volt teremtő energiákkal, de a test, amiben élt, már fáradt volt ehhez. Mennie kellett. Tegnap nagyon sokat beszélgettem vele, ontotta magából a dalokat… Úgy éreztem, segítek neki a jelenlétemmel” – mondta Sas József lánya  a művész utolsó óráiról.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni

Kiemelt kép: Sas József és Bodrogi Gyula