Gyerekeket halálos veszélybe sodró idióta autósok, az autópályákra szemből felhajtó figyelmetlenek, dühös, türelmetlen, agresszív sofőrök, biciklisek. Az autókba épített videókamerák sok mindent rögzítenek, ezek alapján a rendőrség egy idei törvénymódosítás alapján már eljárást is indíthat. Már megvan az első bírósági tárgyalás egy videón rögzített szabálytalanság miatt.

Az év elején arról írtunk, hogy sem a kanyar, sem a záróvonal nem számított annak az áruszállító furgon sofőrének, aki majdnem összeütközött egy gyermekeket szállító kisbusszal. A fedélzeti kamerával készült felvételen az látszik, hogy nagy sebességgel, záróvonalon, szabálytalanul előzött az áruszállító autó a 6-os úton.

A látvány annyira sokkoló, hogy a felvételen az is hallatszik, a gyerekek sikítása. A manőver után a gyerekeket szállító busz sofőrje megállt, annyira nem tudott mit kezdeni a durva jelenettel.

Úgy tudjuk a felvételt látták a furgont vezető férfi főnökei és kirúgták a munkahelyéről. Tulajdonképpen örülhet, hogy ennyivel megúszta a közveszélyes előzést.

Ölében utaztatta a gyerekeket az M0-áson

A fordos férfinak valószínűleg elment az esze, amikor úgy döntött, úgy hajt rá az M0-ásra, hogy az ölében tart egy kisgyermeket, a másikat pedig az első ülés elé állítja.

A videó minősége nem túl jó, de a lassított képeken kivehető két színes sapkát viselő gyermek. Egyszerűen érthetetlen, miért gondolta a sofőr, hogy így elindul az autóval, pláne, hogy egy roppant balesetveszélyes útra, az M0-ásra is felhajt.

A KRESZ szabályai szerint a gépkocsiban a 150 cm-nél alacsonyabb gyermek csak a testméretéhez és testsúlyához igazodó kialakítású gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. Ez praktikusan gyermekülést jelent.

Feltépte az autó ajtaját

Elborult az agya annak a Mitsubishit vezető férfinek, aki bepöccent azon, hogy az előtte haladó Hondában ülő két egyetemista lány nem engedi őt maguk elé. Ebből lett a balhé.

Az autót vezető férfi átkiabált a két nőhöz és megfenyegette őket. A sofőr azt akarta elérni, hogy beengedjék a sorba. Miután ez nem történt meg a Mitsubishi sofőrje méterekkel odébb a dugóban a Honda mellé állt, kiszállt, feltépte a másik gépkocsi ajtaját és egyszer fejbe rúgta az anyósülésen utazó egyetemista lányt, majd elhajtott. A fiatal nő nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök perceken belül a helyszínre értek, azonosították a Mitsubishi sofőrjét. A férfi végül másnap 11 órakor feladta magát a VII. kerületi Rendőrkapitányságon.

Őrjöngő biciklis

Néha még egy ártatlannak látszó bringás is meglepetést tud okozni. Egy kerékpáros autónak csapódott az Árpád hídon. Miután megtörtént a baleset, a kerékpáros üvöltözni kezdett az autóssal. Az szakértő szerint nem volt igaza a bringásnak, egyértelműen ő volt a hibás.

A biciklis már a járdán agresszíven viselkedett, a videót készítő rollerest is kétszer lecsengette az útról. Ezután körbe sem nézett, hanem egyenesen az útra hajtott, ahol egy szabályosan közlekedő autós elgázolta. Az esés után felpattant és trágár szavakkal illete a sofőrt. Majd kétszer nagy erővel megütötte az autó motorháztetőjét.

Fűnyírót tettek a vonat elé

Vonatokkal is történnek elképesztő dolgok. Egészen biztos, hogy nem normális, vagy ha igen akkor nagyon rosszindulatú az a személy, aki egy éjszaka Dunakeszi és Göd között fűnyírót tett a sínre.

A sötétben az arra közlekedő FLIRT motorvonat vezetője nem vette észre a kivilágítatlan tárgyat, nekihajtott, a vonat szélvédője pedig pókhálósra tört. A MÁV közleménye szerint szolgálatképtelenné vált.

Két- vagy többvágányú pályán egy szemből közlekedő vonat esetében életveszélyes helyzetet, tömegkatasztrófát is okozhat egy ilyen felelőtlen tett. A vasúttársaság minden egyes ehhez hasonló esetben feljelentést tesz – írta az esetről a MÁV.

Bíróság előtt a szabálytalan autós

Az autópályákra szemből felhajtókból sem volt hiány 2019-ben. Egy 71 éves asszony Dunakeszinél  ment fel ész nélkül az M2-esre a forgalommal szemben. A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádja szerint a hetvenegy éves asszony Dunakeszin hajtott fel az M2 autóútra Budapest irányába. Fót felé szeretett volna menni, ezért áttért az ellentétes irányba és szemben haladt a sűrű forgalommal. Sebességét folyamatosan növelte, három kilométert haladt így az autóúton, majd a fóti kihajtón hagyta azt el.

Az asszonnyal szemben közlekedők éberségén és elhárító manőverein múlott, hogy az eset során baleset nem történt. A Budakörnyéki Járási Ügyészség a nőt közúti veszélyeztetés bűntette miatt gyorsított eljárásban a Dunakeszi Járásbíróság elé állítja.

Kiemelt kép: részlet a 6-os úton rögzített videóból