Az akciós eper mellé egy skorpiót is hazavitt az egyik Pesti úti üzletből egy nő. A rémült hölgy egy fővárosi kerület Facebook-csoportjában osztotta meg, mi történt vele.

Pohárral ejtette csapdába

A nő az első sokk után egy pohárral csapdába ejtette az állatot, majd próbált állatbefogót keríteni, hogy megszabadítsa hívatlan vendégtől. Nem sok sikerrel, ugyanis aki vállalkozott volna rá, az 18.000 forintot kért, amiért kimegy, így a világhálón kért segítséget. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segítségére sietett az ismert állatbefogó

A posztot meglátta az ismert állatbefogó, Both Zoltán is, aki azt ígérte, hogy segít és elmegy a skorpióért.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közepes méretű alfaj

„Az eprek közt megbújó állat egy heterometrus, egészen pontosan az óriás erdei skorpió egyik közepes méretű alfaja, mely elsősorban Délkelet-Ázsia szubtrópusi tájain honos. Hazája például Kína, Malajzia, Indonézia” – mondta a férfi a Promotions.hu oldalnak.

„Az emberre alapvetően nem mérgező”’

„Szúrása az emberre alapvetően nem mérgező, csak arra érzékenyeknél válthat ki allergiás reakciót a legfeljebb bőrirritációt okozó akciója. Halálos végkimenetel nem ismert” – tette hozzá.

Érdekes állatok a lakásban

A Budapestkörnyéke.hu még 2020-ban írt arról, hogy Káposztásmegyeren egy idős hölgyet szállított el a mentőszolgálat. A lakásban lévő ékszerteknőst és a tengerimalacokat egy szomszéd magához vette és orvoshoz vitte őket.

Van még egy hatalmas teknős…

 „Ott mesélte el, hogy a lakásban van még egy hatalmas teknős és senki nem mert hozzányúlni. A doktornő felhívott minket és segítséget kért. Kollégáink rendőri segítséget kértek a bejutáshoz, ahol hatalmas megdöbbenésünkre egy aligátor teknős élt egy dobozban”

Negyven éven át

„Pár szomszéd elmondta, hogy ez 40 éve így van… 40 éve, és csak a dobozok cserélődtek, egy panelban. Mivel veszélyes állat és tartani kizárólag állatkertnek szabad, így a mai napon odaszállítottuk, ahol már most nagyobb helyen van. A rendőrség nyomoz az ügyben” – olvashattuk a bejegyzésben, amelyhez fotókat is csatoltak az állatmentők.

Engedély nélkül

Nem ez az idős asszony az egyetlen, aki engedély nélkül tart veszélyes állatokat. Korábbam a BudaPestkörnyéke.hu is írt arról a bandáról, amely kígyókat, leguánokat és gekkókat tartott.

Veszélyes állatok tartása

Egyes kígyók, pókok, egyéb állatok fajuknál fogva veszélyes állatnak minősülnek, amelyek fogalmát és körét egy 2016-os rendelet határozza meg. A rendelet az alábbi kategóriákba sorolja a veszélyes állatokat: különösen veszélyes állatok köre (ide tartozik például a fekete özvegyek összes faja, a viperafélék összes faja); közepesen veszélyes állatfajok köre (pl. skorpiók összes faja, mérgesgyíkfélék összes faja, tigrispiton, a viperák bizonyos faja, az uhuk összes faja) és az elővigyázatosságot igénylő állatfajok köre (pl. a strucc). A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a csapdába csalt skorpió. Forrás: Facebook