Halálkereszteződésnek hívják a helyiek azt a sashalmi átjárót, ahol szerdán este egy kocsi hihetetlen módon két HÉV-vel is ütközött. A helyzet nem nevezhető optimálisnak: a sofőrök jellemzően türelmetlenek, a vonatok a megállás után gyorsan indulnak tovább, ráadásul sorompó sincs.

Két HÉV közé szorult

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról az elképesztő balesetről, amely során egy Suzuki sofőrje a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott, és először az egyik, majd a másik irányból érkező HÉV-nek ment neki. A gépjármű végül beszorult a két járat közé, nem kis felfordulást okozva a kerület közlekedésében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csomagtartón át jutott ki

A hölgynek csodával határos módon nem esett baja, a szemtanúk szerint épségben, saját lábán hagyta el a roncsot a csomagtartón keresztül. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meghökkentő helyzetben

„Nagyon nagy hangja volt, mivel mi messzebb voltunk, de még úgy is hallottuk. Amennyire láttuk, annyi történt, hogy a kocsi ráment a sínekre, a HÉV pedig már elindult, így ki akarta kerülni, de a másik irányból érkező HÉV nekiment, és a kocsi befordult a két szerelvény közé – mesélte a baleset után a Borsnak egy helyi férfi.

„Csak a zöld jelzést látta meg” 

„Gondolom, csak a zöld jelzést látta meg, és már nyomta is a gázt, nem vette észre, hogy az nem az egyenesen haladóknak, hanem a kanyarodóknak szól” – mondta egy helyi férfi.

Halálkereszteződés

A kerületiek egy része ugyanakkor egyenesen halálkereszteződésnek hívja a helyet, az átjáró ugyanis egyáltalán nem veszélytelen. Túl rövid a zöld és túl hamar indul a HÉV – foglalták össze a fő problémákat.

Közlekedési kihívás

„Többször is észleltem már, hogy veszélyes az a kereszteződés, mert nagyon gyorsan vált pirosra az autósok jelzőlámpája, és ahhoz képest túlzottan hamar indul a HÉV” – mesélte egy lakó.

Terepjárót gázolt a HÉV

Nem ez az első ilyen eset a környéken: szeptemberben egy terepjáró hajtott rá a sínekre a tilos jelzés ellenére, és az érkező HÉV elgázolta. A legutóbbi karambolhoz hasonlóan az autót vezető nő karcolásokkal megúszta a durva ütközést.

Figyelmetlen volt

A Mercedest vezető fiatal sofőr hölgy az Egyenes utca felől közlekedve a Szentmihályi útra, jobbra akart kanyarodni, ám nem vette észre a fénysorompó tilos jelzését és a Cinkota felől érkező H9-es HÉV elé hajtott. 

A furgon is megúszta  

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról egy éve, hogy egy furgon hajtott át a piros lámpán, és ment rá a sínekre. A sofőr nem csak a tilos jelzést, de a kötelező haladási irányt is figyelmen kívül hagyta. Bár a HÉV a furgon hátsó részét eltalálta, csodával határos módon itt sem sérült meg senki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ennyi maradt a Suzukiból a halálkereszteződésben. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK