Vádat emelt a Ráckevei Járási Ügyészség egy nő ellen, aki bódító anyagokkal tartott spirituális terápiát. A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a magyar nő Spanyolországban él, és tagja volt egy olyan szervezetnek, amely fő tevékenysége különböző spirituális terápiák, események, úgynevezett elvonulások szervezése és tartása volt.

Elvonulásokat szervezett

A nő bő két és fél évvel ezelőtt elvonulást szervezett egy ráckevei panzióban, amelyért fejenként 160 eurót kért. 2020 február 20-án az esti órákban megkezdték a szertartást, amelyen az elkövetőn kívül további négy személy vett részt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lecsapott a rendőrség

Annak során az elkövető által átadott barnás színű, sűrű folyadékból is fogyasztottak. Az összejövetelnek a nyomozó hatóság vetett véget, mivel a helyszínen ellenőrzést tartottak.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Kábítószerrel itatta a vendégeket

A barna folyadékról megállapították, hogy kábítószert tartalmaz, de több kábítószernek, illetve pszichoaktív anyagnak minősülő szert is lefoglaltak a helyszínen, amelyeket az elkövető biztosított.

Tagadta az anyagok felhasználását

A nő elismerte, hogy szeánszokat tartott, de azt állította, hogy azt nem tudta, hogy törvénybe ütköző anyagot használt fel hozzá. Az anyagok egy része több országban is tiltólistán volt.

Pénzbüntetést kértek rá

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője közleményében azt írta, hogy az ügyészség büntetővégzésben meghozandó pénzbüntetést kért a kábítószer-kereskedelem vétségével és új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségével vádolt nőre.

VV Anett esete

Ahogyan arról a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk, idén nyáron az RTL-es ValóVilág egykori játékosa, Béres Anett egy misztikus teaszeánszon vett részt, ahol egy ayahuasca nevű növényből készült főzetet fogyasztott, majd bódult állapotban a közeli erdőbe menekült, végül pedig több kilométerre, egy kapálni induló férfi talált rá egy siklósi szőlősben életveszélyes állapotban.  eltört a lába, a bordája, a csont a tüdejét is átszúrta, illetve két csigolyája sérült. 

Hosszú gyógyulás vár rá

A pécsi klinikára szállították, ahol az orvosok több mint hatórás életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Béres Anett azóta a gyógyulás útjára lépett, több hétig kórházban volt. Súlyos sérülései miatt jelenleg is rehabilitációs terápia alatt áll.

Zacher Gábor is megszólalt

Az ismert toxikológus, Zacher Gábor elmondta, hogy a növényből készült főzet egyáltalán nem játék. Hozzátette: a dél- amerikai indiánkultúrában tapasztalt vezetők irányítják az ilyen szeánszokat. 

Durva dolgok történnek a teától

Varga Viktor elmesélte a VV Anettel történtek után, hogy dél-amerikai útja során járt hasonló spirituális szertartáson, megerősítette, hogy komoly felkészülést igényel a részvétel. „Amikor megiszod, mindenki hirtelen összehányja és összefossa magát. Erre fel vannak készülve, van két vödröd. Valójában kijön minden belőled. Ez egy csodálatos dolog, ha jól használjuk, csak hát nem mindenkinek kell ez a szer” – mondta az énekes.

Egy szentendrei nő a tettes

A rendőrségi információk szerint egy 38 éves szentendrei nőt gyanúsítanak azzal, hogy VV Anettel megitatta a hallucinogént. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció