Az autó hátsó sarkának rohant egy autós, aki épp a telefonjának a töltőkábelét igazgatta, ezért nem figyelt az útra.

Ma délután történt

Csütörtökön kevéssel dél után súlyos baleset történt Kőbányán, a Mádi utcában a Napsugár Bölcsőde előtt. Egy anyuka a 3 éves kislányát hozta el a bölcsődéből, majd a parkoló Volkswagen Passat kombijukhoz sétáltak. Ez is érdekelni fog! Friss hír, hogy egy kisgyermekes édesanya karambolozott a villamossal, kórházba vitték a gyermeket. Itt a válasz, hogy mi történt pontosan.

A baleset helyszínén készült fotó

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A tűzoltók beavatkozására volt szükség

A nő az autó jobb hátsó ajtaját kinyitva épp behelyezte a kislányt a gyerekülésbe, amikor hátulról egy Opel Insignia kombi nagy erővel a Passat jobb hátsó sarkának rohant (a Volkswagen jobb hátsó futóműve ki is tört), majd továbbhaladva elgázolta az anyukát. A nő az úttestre zuhant, majd a saját autója alá esett, a fővárosi hivatásos tűzoltók emelték ki alóla, majd megkezdték az ellátását. Helyszíni információink szerint súlyos, töréses medencesérülést szenvedett, a mentők őt az Országos Baleseti Intézetbe szállították.

Az anyát az autó alól kellett kimenteni

Szerencse a szerencsétlenségben

Szerencse, hogy a kislány már az autóban volt, így őt nem ütötte el az Opel – visszakisérték a bölcsibe, majd a biztonság kedvéért megvizsgálták a mentők. Illetve az anyuka is járhatott volna rosszabbul, ha az Opel nem a Volkswagen sarkának, hanem közvetlenül a hátsó ajtónak ütközik.

Az Opelnek kitört a bal első kereke

Ezért történhetett a baleset

A fiatalember az anyósa autójával közlekedett, és elmondása szerint nem az útra figyelt hanem épp a telefonjának a töltőkábelét igazgatta, ezért csapódott a parkoló autónak. Utána még megpróbált visszatolatni, nem tudni, milyen megfontolásból, talán azt hitte, az anyuka az ő autója alá zuhant, de mivel a bal első futóműve kiszakadt, ez nem sikerülhetett neki.

Tudósítónk fotója a balesetről

A balesetet okozó sofőr nem volt ittas

A helyszínen elvégzett légalkoholos mérés nem mutatott ki semmit nála, tehát elméletileg józanul vezette az Opelt. A baleset következtében a 85-ös, a 85E és a 185-ös autóbusz az Örs vezér tere M+H, valamint Kőbánya alsó vasútállomás felé bő egy órán keresztül terelve közlekedett, nem érintette a Kada utca megállót. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Komolyabb forgalmi fennakadást okozott a baleset

Kiemelt kép és fotók: a baleset helyszínén készült felvételek – Forrás: GK / BudapestKörnyéke.hu