Busás hasznot ígért, valójában magára és családjára költötte a pénzt. Egy éve tíz év szabadságvesztésre ítélték.

Nem ma kezdte

A nő 1999-ben kezdte meg a munkát egy karcagi utazási irodában. Valójában a hátsó helyiségben egy illegális pénzintézet működött. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez volt a trükkje

A sokak által csak Bróker Marcsiként ismert nő nagy haszonnal kecsegtető kamatot kínált azoknak, akik úgy döntöttek, befektetik nála a pénzüket. Sokan adták oda neki a megtakarításukat, mivel jövedelmező üzletnek tűnt ez a lehetőség számukra. Másfél évtizeden át működött a rendszer.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiderült az igazság

A nő nem fektette be a pénzt. A kamatokat a friss befizetések segítségével tudta kifizetni. Azokat az összegeket, amiket elhelyeztek nála a befektetők, magára és a családjára költötte.

2015-ben robbant a bomba

Egy idő után aztán nem működött tovább a rendszer, ekkor kereket oldott. Belize szigetére utazott, Karcagon pedig az irodája előtt sorakoztak a becsapott ügyfelek. 2016-ban hazahozták a Karib-térségből, három évig volt börtönben.

Egy éve súlyos büntetést kapott

A Szolnoki Törvényszék egy évvel ezelőtt nem jogerősen kereken 10 év börtönbüntetésre ítélte. 5,4 millió forint pénzbüntetést kapott, továbbá 10 évre eltiltották közügyektől. Ezen felül vagyoni elkobzást rendeltek el vele és az általa képviselt gazdasági társasággal szemben.

Feltételezik, hogy folytatná bűnös életmódját Bróker Marcsi

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványozta, hogy tartóztassák le Bróker Marcsit az ítélet kihirdetésekor. Az ügyészség ugyanis úgy véli, hogy a nő megpróbálna elmenekülni a hatóságok elől, és annak a veszélye is fennáll, hogy folytatná valamilyen módon azt a tevékenységet, amit 14 éven át űzött. A törvényszék azonban a bűnügyi felügyeletet tartotta fenn, így a főügyészség fellebbezett.

Mindenki mást szeretne

A vádlott azt szeretné, ha felmentenék, vagy legalább enyhítenék a büntetését. Az ügyészség ezzel szemben a szabadságvesztés tartamát súlyosbítaná. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint ugyanis túlságosan enyhe büntetést kapott Bróker Marcsi.

Ezek is érdekelhetnek!

Ez a Szegedi Fellebviteli Főügyészség álláspontja

Túl azon, hogy enyhének találják a börtönbüntetés időtartamát, vagyonelkobzást rendelnének el a nővel és családtagjaiva szemben. Bróker Marcsit továbbá kártérítés megfizetésére is köteleznék. A sértettek ugyanis polgári jogi igényeket nyújtottak be.

Az áldozatok felháborodtak, hogy csak 10 évet kapott

Az egyik befektető elmondta a Blikk számára, hogy az unokáinak gyűjtögetett, de mindene oda lett. Azt mondta, ha néhány év börtönbüntetést kap, azzal nincs megoldva a probléma. Elmondta, hogy a vagyonelkobzások ellenére egy fillért sem kaptak vissza. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív