Szombat este olyan helyen tartózkodott a kajak-kanu küldöttség 7 tagja amit “a szabályok nem tesznek lehetővé”. A büntetés kaptak, de túl sok értelme már nem volt

Elmentek valahová

A Magyar Olimpiai Bizottság közlése szerint szombat este a tokiói magyar nagykövetségen rendezett fogadást követően a kajak-kenus küldöttség hét tagja – Kubina Ádám, Hüttner Csaba, Boros Gergely, Dr. Komka Zsolt, Németh Szabolcs, Adolf Balázs és Fejes Dániel – a számukra előírt szabályokat megszegve előzetesen nem engedélyezett helyen tartózkodtak.

Szabályszegésnek minősült

A szabályszegés miatt az olimpia szervezőbizottsága az érintettek akkreditációját vasárnap délután 3 órától – tehát a záróünnepség befejezésével – felfüggesztette.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Az eredményeket nem érinti

Az eset viszont további intézkedést nem igényelt, semmilyen befolyással sincs az eredményekre vagy az elutazásra.

Kérdés, hogy hová

Hogy hol jártak, arról nem szól a tájékoztatás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Aminek örült a kapitány

Hüttner Csaba szövetségi kapitánya boldogan értékelte a csapat tokiói szereplését azt követően, hogy a sportági küldöttség nagyszerű teljesítményt nyújtva három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyert, ezzel az éremtáblázat élén végzett.

Amikor a két kenusról mondott véleményt a kapitány

A férfi kenusokról szólva a kapitány azt mondta, Fejes Dánielt betegség hátráltatta, Adolf Balázs pedig alig maradt le a döntőről egyesben, szerinte mindkét “gyerekben” nagyon sok van, fiatalok még és a jövőben meg fogják mutatni, hogy mit tudnak.

Kenderesi Tamás úszónak is volt ügye Ázsiában

Két éve a dél-koreai vizes világbajnokságon eljárást indítottak, majd a helyi bíróság pénzbüntetés kifizetésére kötelezte, mert zaklatott egy nőt egy helyi bárban. Kenderesi Tamás hazaérkezése után kijelentette, hogy „nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik”. A történteket sajnálja, de a szexuális zaklatás vádját visszautasította.

Magyar olimpiai bajnokot is eltiltottak Kína miatt

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség 2020 februárjában egy évre eltiltotta az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázót, Burján Csabát. A versenyző Kínában a kommunista államot sértő mondatot („F*ckin China”) posztolt a túlságosan hosszúnak tartott repülőtéri várakozás közben.

Címlapfotó: Adolf Balázs verseny közben, MTI/Kovács Tamás