Vevőket keresnek a budapesti, Jókai utcai ház felső szintjének lakásaira. Ezek építése közben omlott le a homlokzat, egy fiatal balerina súlyos sérülését okozva. Négyzetmétere 2,3 millió forintot ér.

Leomlott a homlokzat

A BudaPestkörnyéke.hu részletesen beszámolt arról, hogy tavaly nyáron leomlott Terézvárosban az egyik ház negyedik emeleti falrésze. A baleset után egy súlyos és három könnyű sérültet vittek kórházba a mentők. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Koponya- és gerincsérülések

A Jókai utcai legsúlyosabb sérültje az Budapesti Operettszínház egyik balerinája volt. Niki barátjával éppen a színházba, egy próbára tartott, amikor a ház fala a Jókai utcára omlott. A fiatal lány többek között súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mesterséges kómában tartották

Állapota olyan súlyos volt, hogy több napig mesterséges kómában tartották, hosszú ideig nem lehetett tudni, hogy valaha lábra tud-e állni. A balerinát megműtötték, ezután a rehabilitációs intézetbe került. A 26 éves balerina még mindig nem épült fel minden sérüléséből.

Átlagosan 60 millió egy lakás

A házomlásban érintett épületben egy átlagos nagyságú, régi lakás 60 millió forintos értéket képvisel, 950 ezres négyzetméter árral számolva.

Luxuslakások a tetőn

A tizenöt, emeletre épített új, sok luxussal felszerelt lakás 2,3 millió forintot ér négyzetméterenként.

150 és 400 millió forint közötti árak

Ezek 70 és 180 négyzetméteres alapterülettel rendelkeznek, így az áruk 150 és 400 millió forint között mozog. 

Új födémet kapott a ház

A szörnyű házomlás után új födémet kapott a ház, ami azonban huzamosabb ideig engedte át az esővizet, tönkre téve az alatta épült gyönyörű polgári lakásokat.

Megszűnt a beázás

A tetőszerkezet omlása miatti beázás már megszűnt, mivel felettük a ráépítések tetőrésze már elkészült. A beázott lakások közül azokat már elkezdték felújítani, amikben nem lakik senki, de a többi lakóval az egyeztetésekre még nem került sor.

A falak állnak

Arról, hogy a ráépítések hogyan állnak, egyelőre nem lehet többet tudni, mert azt nem látni. Az elkészült külső falak ellenben jól látszanak. Az új lakásokat már árulják, de ez általában megszokott módszer a lakáspiacon – tudta meg a Bors az egyik lakótól. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: leomlott a tető a Jókai utcában. Kiemelt kép forrása: MTI/Mihádák Zoltán