A 71 éves asszony Dunakeszinél hajtott fel ész nélkül az M2-esre a forgalommal szemben. Egy autós fedélzeti kamerája rögzítette a nő döbbenetesen felelőtlen ámokfutását. A videó a cikkünk alján látható.

Ahogy azt néhány napja megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon egy asszony szembe ment a forgalommal az M2-esen. A Budakörnyéki Járási Ügyészség most gyorsított eljárásban állítja bíróság elé az asszonyt.

A vád szerint a hetvenegy éves asszony Dunakeszin hajtott fel az M2 autóútra Budapest irányába. Fót felé szeretett volna menni, ezért áttért az ellentétes irányba és szemben haladt a sűrű forgalommal. Sebességét folyamatosan növelte, három kilométert haladt így az autóúton, majd a fóti kihajtón hagyta azt csak el.

Az asszonnyal szemben közlekedők éberségén és elhárító manőverein múlott, hogy az eset során baleset nem történt. A Budakörnyéki Járási Ügyészség a nőt közúti veszélyeztetés bűntette miatt gyorsított eljárásban a Dunakeszi Járásbíróság elé állítja.

Ezt kell tenni ha szembe jön veled valaki

Ahogy azt korábban megírtuk, a Magyar Közút szerint számos megelőző intézkedést tettek már, hogy megakadályozzák az autópályákon azokat a baleseteket, amelyeket forgalommal szemben haladó autósok okoznak: eseményfelismerő kamerákat és érzékelőket telepítettek, amelyek ilyen esetben azonnal riasztást adnak, továbbá valamennyi fel- és lehajtónál megerősített jelzésrendszerrel segítik a tájékozódást.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ha valaki eltéveszt egy kijáratot egy gyorsforgalmi úton, soha ne forduljon meg vagy tolasson vissza. Ezeken az utakon sűrűn vannak olyan csomópontok, amelyeken keresztül biztonságosan le lehet hajtani és megfordulni.

Azt tanácsolják: ha valaki a forgalommal szemben halad, semmiképpen ne tolasson vissza a felhajtóra, ne forduljon meg és ne hajtson keresztbe az úton. Inkább kapcsolja be a vészvillogót, húzódjon le a leállósáv szélére vagy forgalmi sávon kívülre, és álljon meg. Vegyen fel láthatósági mellényt, szálljon ki az autóból és a korlát mögött várakozva hívja fel a 112-es segélyhívó számot.

Ha pedig valaki arról értesül, hogy hozzá közel a forgalommal szemben halad egy jármű, akkor a legfontosabb, hogy csökkentse a sebességet, növelje a követési távolságot, soroljon be a külső sávba és ne előzzön. Ha lehet, várakozzon a legközelebbi benzinkútnál vagy pihenőhelynél, amíg elmúlik a veszély – áll a közleményben.

Kiemelt kép: részlet a videóból