Nem lanyhul a népszerűsége a Budapesti Közlekedési Központ közbringa-szolgáltatásának. Erről maga a BKK számolt be friss közleményében. A MOL Bubi komoly mérföldkőhöz érkezett.

Két év elteltével is töretlenül népszerű a szolgáltatás

A BKK szolgáltatását 2023. július végéig 6 millió alkalommal vették igénybe. A közbringarendszer 2021 tavaszán újult meg, azóta látványos számokkal igazolható az érdeklődés a szolgáltatás iránt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez történt az elmúlt időszakban

A megújulást követően nem kellett sokkal több, mint egy év, és három milliószor utaztak a BKK kerékpárjaival. Azúta már ez a szám hatmilliónál jár. A hárommilliomodik utazást kezdeményező ügyfelet 2022 augusztusában köszöntötte a BKK, most tehát egy év sem kellett ahhoz, hogy megduplázódjon a szóban forgó szám.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Reagált a BKK a növekvő igényekre

A MOL Bubi szolgáltatásait folyamatosan bővíti a BKK. Az elmúlt év során 800 kerékpárral bővítették a rendszert. Immáron Terézvárosban, Óbudán, Zuglóban és a Városligetben is vannak állomások.

Fontos fejlemények történtek

A bringákat Budapesten 197 különböző ponton lehet felvenni illetve leadni. Jelenleg már 2460 kerékpárt lehet igénybevenni. A fejlesztéseknek hála már a főbb koncerthelyszíneket is meg lehet közelíteni a BKK közbringáival.

Változik az emberek felfogása, hozzáállása

A BKK szerint a MOL Bubi szemléletformáló hatással rendelkezik a budapestiek körében. Minden évben újabb és újabb emberek eszmélnek rá arra, hogy érdemes biciklivel közlekedni a fővárosban. Kényelmes, gazdaságos, és sok esetben még gyorsabb is, mint a hatalmas dugókban kocsival araszolni.

Vannak, akik a MOL Bubi hatására biciklit vásároltak

A közlemény kitér arra, hogy egyre többen vannak azok, akik a MOL Bubi közvetett hatására saját kerékpárt vásároltak és azzal közlekednek. A városi kerékpározással sokan a felhasználóbarát applikációnak és a könnyű regisztrációnak betudhatóan ismerkedtek meg.

Ezek is érdekelhetnek!

Észnél kell lennie azoknak, akik MOL Bubival közlekednek

Azok, akik a MOL Bubi szolgáltatását választják, jól teszik, ha ügyelnek arra, hogy megfelelően zárják le a közbringarendszerbe tartozó kerékpárokat. Aki erről nem győződik meg, az magának is kellemetlenséget okozhat utólag. A BKK hasznos tanácsokkal látja el azokat, akik szeretnék kipróbálni a közbringákat.

Ellenőrizni kell az okoslakatot

Célszerű fizikailag is ellenőrizni, hogy az okoslakat fizikaliag is zár-e. Az applikáció mindezt mutatja a folyamatban lévő bérlések illetve a használati előzmények között. Megesik, hogy a lakat elakad a küllőben, ám ha megmozgatja az ember a bicikli kerekét, a probléma megoldható. Ha ez nem vezet eredményre, akkor az applikációban a Lakatnyitásra kell koppintani, majd újból meg kell próbálni lezárni a kerékpárt.

Ezt kell tenni, ha nem sikerül elhárítani a hibát

Amennyiben a fentiek egyike sem vezet eredményre a kerékpár lezárását illetően, akkor az appon vagy az ügyfélszolgálaton keresztül jelenteni kell a hibát. Az, aki csak egy üzletbe megy be néhány perc erejéig, használhatja a parkolásfunkciót. Ezt is az applikáció segítségével lehet elindítani, a gomb megnyomását követően pedig le kell zárni a lakatot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A Práter utca és Szigony utca kereszteződésénél lévő Mol Bubi gyűjtőállomás – Forrás: MTI/Balogh Zoltán