Tüdőgyulladásban halt meg Törőcsik András a 70-es, 80-as évek legismertebb magyar labdarúgója. 67 éves volt. Nagyjából 12 éve azonban súlyos betegségek gyötörték.

Két nap alatt végzett vele a tüdőgyulladás

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, a Honvédkórházban meghalt Magyarország valaha élt egyik legjobb focistája. Pár nap alatt vitte el a tüdőgyulladás.

Utolsó futballzseni

Törőcsik Andrásról úgy vélik, ő volt utolsó magyar futballzseni, aki karrierje során két nagy töréssel kellett szembenézzen. 1978-ban az argentínai világbajnokságon történt kiállítása, valamint az 1979-es súlyos autóbalesete következtében csípőízületi töréses ficamot szenvedett, ami miatt nem tudott eleget tenni a világválogatotti meghívásnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Életmentő műtét

2010-ben agyvérzést kapoitt, majd 2014-ben a Merényi Gusztáv Kórházban megoperálták, életmentő műtétét követően a a berceli Rózsák Völgye Szociális Otthonban volt rehabilitációs kezelésen. 2016-ban összefogtak az MTK és az Újpest szurkolói a beteg labdarúgó megsegítésére.

Testvére beszélt róla

Csütörtökön belázasodott, hívtak a budakeszi rehabilitációs intézetből, hogy átszállítják a központi belgyógyászatra, a Honvédkórházba. Ott megvizsgálták, kiderült, tüdőgyulladása van, amire antibiotikumokat kapott. De ez sem segített – árulta el a Blikknek Törőcsik Éva.

Csendben ment el

A labdarúgó testvére annyit tett még hozzá, hogy az vigasztalja, hogy csendben, szenvedés nélkül hunyt el a testvére.

Nem volt igazán rosszul

Arról is beszélt még, hogy az utóbbi hónapokban elég vékony volt, de nem volt előjele a halálának. Az étvágyára nem volt panasz, és a lehetőségekhez képest mozgott is, a kórházi és a saját masszőre folyamatosan foglalkozott vele. Rajtam, a fián és a menyén kívül is sok barát, korábbi játékostárs látogatta, május 1-én, a születésnapján még nagy összejövetel is volt a tiszteletére.

Ezt mondta a masszőre

A kovid alatt, amelyből egyébként 2020-ban felgyógyult nagyon megviselte . mondta a lapnak Pintér istván. Az utóbbi időben már csak tőszavakban beszélt, nehezen kommunikált.

Kedden még voltak nála

Kedden még egy nagy társaság látogatta őt meg Budakeszin a korábbi játékostársai közül. Izsó Ignác minden héten bent volt nála, az egész pályafutását végig kísérő Nyilasi Tibor és Ebedli Zoltán is mellette állt, de a legtöbbet talán Genzwein Ferenc, a Testnevelési Egyetem kancellárja tette érte. Minden követ megmozgatott, hogy Kesének helye legyen Budakeszin, és figyeljenek rá – emlékezett a sztár utolsó hónapjaira Pintér István.

A legjobbak között

Az utolsó magyar világsztárként is emlegetett futballistát a magyar FourFourTwo magazin a 21. helyen választotta be minden idők 50 legjobb magyar játékosa közé.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd.