Ahogy azt az elsők között itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk egymás után kétszer is felfüggesztette a képviselő-testület Balogh Csaba polgármesteri tevékenységét. A bíróság másodszor is kimondta, hogy jogtalanul döntöttek így a helyi képviselők. Balogh Csaba ellenfelei vakarhatják most a fejüket.

Göd polgármesterét a momentumos Balogh Csabát egymás után kétszer is felfüggesztette a képviselő-testület, miután a polgármester elvesztette ott a többségét.

Az ügy előzménye röviden az, hogy a választásokon szövetséges helyi DK-s és LMP-s alpolgármesterek a polgármester szerint nem dolgoztak megfelelően, be sem jártak a hivatalba. A polgármester új alpolgármestereket kért a két párttól, de azok beálltak inkább a két kritizált polgármester mögé.

Ezt követően a DK-s és az LMP-s alpolgármester masszívan nyírni kezdte a polgármestert. Balogh Csaba szerint egyenesen összeálltak ellene a helyi Fidesszel.

A képviselő-testület egymást követő két alkalommal is mondvacsinált indokokkal felfüggesztette a polgármestert. Most a bíróság második alkalommal is kimondta, hogy a polgármester felfüggesztése jogtalan volt, az indokok tényleg nem voltkam megfelelők.

Balogh Csaba a felfüggesztése idején is dolgozott, legutóbb azt nyilatkozta a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak, hogy “Felkészültem minden eshetőségre, de azt tartom valószínűnek, hogy egy ideig még igyekeznek majd hatalmi játszmáikat megnyerni egyes képviselők a többségük erejénél fogva, de nem lesznek képesek kitartani 4 évig” – mondta portálunknak a gödi polgármester.

Közben a gödi DK-sok közül egy, Szilágyi László kilépett a saját pártjából, Lőrincz László alpolgármester kizárása a Demokratikus Koalícióból pedig hivatalosan is megindult.

Könnyen előfordulhat, hogy a polgármester talán legnagyobb fúrói párt és támogatók nélkül maradnak. Az LMP helyi emberéről még nem nyilatkozott a párt amúgy gyakran megszólaló országos vezetése.

Reagált az egyik alpolgármester

Cikkünk megjelenését követően Szilágyi László, a DK-ból kilépett alpolgármester a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

“Balogh Csaba Göd Polgármestere láthatóan ismét azt gondolja, hogy polgármesterként Göd egyszemélyes vezetője. Foggal-körömmel ragaszkodik a hatalomhoz, ami olyan tévképzetekre sarkalja, mint, hogy a képviselő-testület által hozott törvényes határozatokat, rendeleteket ő egyszemélyben felülvizsgálhatja és visszavonhatja. Erre nincs joga. Képviseleti demokrácia nem az egyénekről szól.

A bíróság csupán a felfüggesztésre vonatkozó döntéseket semmisítette meg, a fegyelmi eljárások továbbra is folyamatban vannak. A július 17-én indult fegyelmi vizsgálat esetében napokon belül képviselő testületi ülésre kerül sor, melyen a résztvevők dönthetnek a fegyelmi vizsgálóbizottság első jelentéséről” – írta portálunknak Szilágyi László.

Kiemelt kép: Balogh Csaba, Göd polgármestere – Forrás: Facebook