Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt a hatvani Kossuth Lajos Általános iskolában váratlanul vesztette életét egy 14 éves kamaszfiú. A tragédiát követően most megszólalt a gyermek édesanyja, aki elmondta, a fia szívbetegséggel küzdött.

Az első óra előtt lett rosszul

A kamaszfiú az első tanítási óra előtt, minden előzmény nélkül lett rosszul és zuhant eszméletlenül a padlóra. Ezt követően két tanár is megpróálta újraéleszteni, majd a mentős is egy órán át harcoltak az életéért, ám hiába, Máté szervezete feladta a harcot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt előjele

A fiú édesanyja a tragédiát követően elárulta: semmi előjele nem volt a borzalomnak, Máté mosolyogva ment iskolába, szeretett oda járni.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kapcsolódó:

“S. Máté 7.a osztályos tanulónk a mai napon tragikus hirtelenséggel elhunyt” – drámai részletek a 14 éves diák haláláról, összeomlottak a tanulók és a tanárok a hatvani iskolában

Leállt a szíve

Az édesanya arról is beszélt, nem tudni még pontosan, mi okozta Máté halálát, annyit mondtak neki, hogy leállt a szíve. Máté egyébként már régóta szívbetegséggel küzdött, szívzöreje volt, erről szintén az anyuka beszélt a Borsnak. “Jártam is vele Pestre a kardiológiára ezért, de emellett egészséges volt, gyógyszert nem szedett, élénk volt, mert a betegsége kontroll alatt volt, folyamatosan ellenőrizték.”

Kapcsolódó:

“Ez a legnagyobb fájdalom egy szülőnek a gyerekét elveszíteni” – édesanyja szerint szívelégedetlenségben halhatott meg a hatvani kisdiák

Túlsúllyal küzdött

Az anyuka ezen túlmenően azt is elmondta, hogy a fia túlsúllyal küzdött, egy súlyos trauma után, az evésbe fojtotta a bánatát. “Július első hetében lesz három éve, hogy elvesztette az édesapját. Ezt nem tudta feldolgozni, ezért bánatát az evésbe fojtotta. Pszichológushoz is elvittem, az utóbbi időben pedig fogyni is kezdett “– mesélte az anyuka, továbbá kihangsúlyozta, a pletyákkal ellentétben a fia nem ivott energiaitalt a halálát megelőzően.

Ketten maradtak

“Nagyon ritkán ivott energiaitalt, aznap reggel pedig egyáltalán nem fogyasztott ilyesmit, a fiam nem az energiaitaltól halt meg. Nem tudom, mi történhetett. Felfoghatatlan ez az egész. Az apja elvesztése után ketten maradtunk, ő az egyetlen gyermekem, nekem csak ő volt, érte küzdöttem éjjel és nappal – mesélte zokogva az édesanya, aki arról is beszélt, hogy a fiának a jövőre vonatkozóan is sok terve volt.

Festő akart lenni

“Burkoló vagy festő akart lenni, ezért is tanult, járt iskolába. Nem tudom, hogyan lesz ezután. Ez a legnagyobb fájdalom egy szülőnek, egyszerűen leírhatatlan” – mesélte a gyászoló anyuka.

Egy 14 éves lány is meghalt

Egészen döbbenetes, de egy nap leforgása alatt egy másik 14 éves fiatal is meghalt, a diáklány a Balatonon lett rosszul és már nem lehetett megmemteni az életét. Mint megírtuk kedden derült ki, hogy hétfőn egy 14 éves lány halt meg a Balatonon. A budapesti gimnazisták osztálykiránduláson voltak. A tragikus sorsú lány miután kijött a vízből, rosszul lett. Kiabált, hogy nem érzi jól magát. Társai először azt hitték, hogy csak viccel, ám kiderült, hogy nagyon is komoly a helyzet.

Kiabált és hörgött

„Fájlalta a gyomrát meg a fejét, kiabált, majd hörgött” – mondta az egyik szemtanú. Ezután jött a mentő. A lány másnap a kórházban halt meg.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels