Szöges kutyaszalámikkal szórta tele valaki a 2. kerületi kutyafuttatókat. A polgármester arra figyelmezteti a gazdikat, hogy körültekintően sétáltassák kedvenceiket.

Alattomos módon akart állatokat kínozni az a személy, aki szögekkel teli kutyaszaláminak álcázott eszközöket tett a kutyafuttatókra. A házi kedvencekre veszélyes tárgyakat szerencsére időben észrevették a karbantartók, akik még a kutyák előtt eltávolították azokat – írja közösségi oldalán a 2. kerület polgármestere.

Őrsi Gergely szerint a puszta állatkínzás volt a szándék, véletlenszerűen arra járó kutyáknak fájdalmas sérülést okozni. Városrendészet ezek után fokozottan figyeli a kutyafuttatókat. A polgármester arra kéri a gazdákat, körültekintőbben sétáltassák a kedvenceiket.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Idén márciusban írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy a kistarcsai járőrök elfogták azt a 70 éves férfit, aki tűkkel átszúrt húskockákkal akarta távol tartani portájától a kóbor ebeket.

A férfi a tettét azzal indokolta, hogy fia telkének környezetében sok a kóbor kutya és azok ürüléke, amit megelégelt. Ezért aznap délelőtt egy adag nyers sertéshúst kockára vágott, tűkkel és facsavarokkal tűzdelte, majd kirakta a porta közelébe.

A rendőrök lefoglalták a húst, amelyet megsemmisítésre átadtak az önkormányzat hatósági embereinek. A Gödöllői Rendőkapitányságon állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Dunakeszin savanyú szagú anyaggal átitatott, szögekkel átszúrt tápot dobáltak be az egyik ház udvarába. Az állatok mérgezése kegyetlen népszokás az agglomerációban, annak ellenére, hogy három év börtönt kaphat az elkövető.

Kiemelt kép: szöges kutyaszalámi – Forrás: Facebook/Őrsi Gergely