A józsefvárosi önkormányzat felhívást tett közzé, amiben arról írnak, a kerületben „felütötte a fejét az emberi gonoszság”, áprilisban kutyafuttatókban és azon kívül is élelembe helyezett gombostűkről érkeztek bejelentések.

Súlyos bűncselekmény

Az elkövető(ke)t arra figyelmeztetik, az állatok megmérgezése súlyos bűncselekmény. „Ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szigorúan büntetnek

Emlékeztetnek arra, hogy még csak be sem kell, hogy következzen az állat elpusztulása, hiszen a törvény szerint „két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül” – írja a Telex.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egyre több helyen jelenik meg

A Józsefvárosi Újság azt írta, hogy a ZöldEb nevű egyesület már napokkal ezelőtt felhívta a figyelmet a szöges virslikre a Mátyás téren, de azóta más helyeken is megjelentek különféle mérgezett vagy szögekkel, illetve gombostűkkel tűzdelt csalétkek.

Segítséget kérnek

Az önkormányzat arra kéri azokat, akik mérgezett vagy veszélyes csalétkeket találnak, hogy szedjék össze a gyanús élelmet és értesítsék a többi kutyást. Ha nem tudják, milyen fórumon tegyék meg ezt, vagy a megtaláló nincs fent a Facebookon, a ZöldEb Egyesület segít a hír elterjesztésében.

Polgárdi eset

Ahogy írtunk róla, Polgárdiban több kutya és macska rejtélyes körülmények között pusztult el a közelmúltban, és mérgezést sejtettek az esetek hátterében.

Újabb esetek

Nyikos László, a település polgármestere kedden a Facebookon arról számolt be, több jelzés is érkezett hozzájuk, történt rendőrségi feljelentés is a különböző ügyekben, de azóta is a tudomásukra jutottak újabb gyalázatos esetek

Nagy felajánlás

Közölte, nincsenek egyedül a szándékukkal. Nevük elhallgatását kérő civilek egy csoportja azzal kereste meg a városházát, hogy átadjanak a részükre 300 ezer forint nyomravezetői díjat, amit az kaphat meg, akik hiteles és hasznos információval tudja segíteni a hatóságok munkáját.

Ő kaphatja meg a pénzt

A nyomravezetői díj annak jár, akinek a segítő információja alapján a rendőrség elő tudja állítani a feltételezett elkövetőt vagy elkövetőket, valamint jogerős ítélet születik az ügyben az elkövető(k) terhére.

Méltó büntetést akarnak

Nyikos László garantálja, hogy ha a nyomravezető úgy kívánja, közreműködését teljes titoktartásban kezelik, róla semmilyen információ nem fog napvilágot látni. Kérem, fogjunk össze és tegyünk meg mindent azért, hogy aki ilyet tett, az elnyerje méltó büntetését – zárta a posztot a polgármester.

Budapesti eset

Ahogy írtunk róla, a rendőrség is nyomoz a Margitszigeten történt kutyás mérgezések ügyében. Több állattartó jelezte, hogy rosszul lett a kutyája, miután sétáltatni vitte a 13. kerületi zöldövezetbe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció