Szombat délután születhet döntés Budapest újranyitásáról, erről a miniszterelnök beszélt a Kossuth rádióban péntek reggel. Pest megyében már hétfőtől jönnek a lazítások.

Orbán Viktor a közrádióban arról beszélt, hogy az élet újraindításának a feltételei megvannak, ezért oldották fel a korlátozásokat Pest megyében is, de Budapesten külön döntésre van szükség, mert a legsűrűbben lakott városban újra belobbanhat a járvány, ha nem vagyunk elég fegyelmezettek. 

„Kétségkívül az élet újraindításának feltételei Budapesten is megvannak, csak felelősen kell viselkednünk”– mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint már nem az otthonmaradás, hanem a felelős közterületi viselkedés, a maszkviselés, és a szociális távolság betartása a fontos a védekezésben.

A miniszterelnök szombat délelőtt találkozik járványügyi szakemberekkel és tudósokkal. Meghallgatja az ők véleményüket és szombat délután születhet döntés Budapest újranyitásáról.

Még ha úgy is döntenek, hogy újraindulhat az élet Budapesten, akkor is csak 2 héttel követheti Budapest a vidéket, ez mondta Orbán Viktor.

Kikérték a polgármesterek véleményét

Csütörtökön 15-ig várta a kormány a kerületek polgármesterinek véleményét az újra nyitásról. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI