Ismét kárt okozott egy figyelmetlen autós a fővárosban. Egy fedélzeti kamera rögzítette, ahogy egy Opel sofőrje szorult helyzetében lebontja a félsorompót és áthajt a piroson. Szerencsére nem történt tragédia. Nem sokkal később Pomázon is hasonló eset történt: egy figyelmetlen autós letörte a sorompót.

Felelőtlen károkozás

Nem az első eset, hogy egy autós egyszerűen letöri a vasúti vagy HÉV-sorompót és áthajt a piroson. Egy újabb felvételt tett közzé a minap a Budapesti Autósok Közössége, melyen az látható, ahogy egy Opel Astra lebontja a békásmegyeri HÉV-átkelő félsorompót, majd áthajt a piroson. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több dolog együtt állása

A felvételből kiderül: több dolog együtt állása vezetett oda, hogy megtörtént a károkozás. Jól látszik, hogy az Astra sofőrje észrevette: az előtte haladó kamerás autó megáll a pirosnál, ezért ő biztonsági okokból már nem hajtott rá a sínekre, amit helyesen is tett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rácsukódott a sorompó

Elfelejtette azonban, hogy a járművel a sorompó alatt áll, ami idő közben rá is csukódott. Ekkor pániktól vezérelten elindult, át a tilos jelzésen, ráadásul mivel tetőcsomagtartó volt a kocsi tetejére szerelve, az beleakadt a sorompórúdba és letörte azt – írta a portál a cikkében.

Pomázon is megtörtént

Pénteken Pomázon történt hasonló eset, amelyről egy helyi facebook-csoport is ebszámolt. Egy hölgy egy kék autóval tolatás közben törte le a sorompót. Ezúttal nem maradt el a rendőri intézkedés sem. „Rosszabb esetben csak letörik, és félredobják a sorompót, de tényleg komoly utóvizsgára, pótvizsgára kellene küldeni az ilyen sofőröket” – írta egy hozzászóló.

A pomázi sorompótörés

Forrás: Pomáziak Fóruma

Íme, a békásmegyeri videó!

Hajmeresztő jelenetek a Blahán

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy túl gyorsan hajtott, és kis híján tragédiát okozott egy autós a fővárosi Blaha Lujza téren. A meggondolatlan manőver miatt többen kerültek életveszélybe a zebrán. A felfoghatatlan jelenetet egy fedélzeti kamera is rögzítette. 

Jobbra rántotta a kormányt

Az eset a Blaha Lujza térnél történt. Az ámokfutó a belső sávban haladt, majd váratlanul az Erzsébet körúti kereszteződés közepén gondolt egyet és elrántotta jobbra a kormányt. 

Túl nagy volt a sebesség

Mindezt egész nagy sebességgel tette, így ahhoz már késő volt, hogy a megfelelő sávba soroljon, ahelyett a gyalogátkelőre, a körút közepére érkezett meg. A megdöbbent gyalogosok pedig nem győztek időben elugrani a kocsi elől – számolt be róla a bpiautosok.hu.

Elsodorta a gyalogosokat

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy durva baleset törént Budapesten, a Hungária körúton. Egy autós a tömegbe hajtott a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében. A helyszínre azonnal mentők és rendőrök siettek. A szemtanúk elmondása szerint több embert elgázolt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: sorompótörés Pomázon. Fotó: Facebook.