Ahogy azt tegnap az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon elérhetetlen volt az egyetem weboldala. Ma bejelentette az új kancellár, Szarka Gábor, hogy támadás érte a weboldalt.

Megerősítették a támadás tényét

Támadás érte a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) honlapját – közölte Szarka Gábor, az egyetem újonnan kinevezett kancellárja csütörtökön.

Nem ez az első alkalom

Mint közleményében áll, ez nem az első alkalom; a rendszergazda tájékoztatása szerint az SZFE honlapjával ez már szeptember elején is megtörtént, de a támadást akkor sikerült elhárítani.

Elérhetetlen

Ez ismétlődött meg szerdán, ami miatt a honlap átmenetileg elérhetetlen. “Kijavításán dolgozunk” – olvasható a kancellár közleményében. Az egyetem honlapja sajtóinformációk szerint szerda délután óta nem működik.

Blokád

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az egyetemi autonómia védelmében több mint ötven napja tartják blokád alatt az SZFE épületeit. Emellett október elején az egyetem munkavállalói sztrájkot is hirdettek.

Elutasítás

Október 13-án az újonnan kinevezett vezetés kikapcsoltatta az internetet az egyetemen. Október 16-án belső utasítást adtak ki, amely szerint este hat óráig az egyetem létesítményeit valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia. A hallgatók a rendelkezést elutasították.

Sztrájk

Az SZFE oktatói közössége közleményben tiltakozott az előrehozott őszi szünet ellen. Közölték, hogy a rendelkezést semmisnek tekintik, a hallgatókkal egyetértésben zavartalanul folytatják a munkát az egyetem létesítményeiben, a szokásos munkarend szerint.

Forró a hangulat

Néhány nappal ezelőtt írtuk, hogy forró a hangulat a 8. kerületben a Vas utcában. A Színház és Filmművészeti Egyetem bejáratát sorfallal zárják le a hallgatók. Éjfélig adott határidőt az új kancellár, Szarka Gábor a hallgatóknak, hogy hagyják abba a demonstrációt. Másnap megpróbált bejutni az épületbe de megakadályozták a diákok.

Az RTL vezére is tiltakozik

Az Színház, – és Filmművészeti Egyetem tanárai semmisnek tekintik az egyetem lezárására vonatkozó rendelkezést. A rendkívüli szünetet szakmai és pedagógiai szempontból végtelenül károsnak tartják, munkajogi szempontból pedig aggályosnak. A tiltakozást az RTL vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter, és a Tények korábbi műsorvezetője Máté Krisztina is aláírta.

MTI/BPK , kiemelt kép: Az SZFE főbejárata – Fotó: BPK