Tarlós István korábbi polgármester elmondta a véleményét a Városháza-botrányról és Karácsony Gergelyről, akit hazugsággal vádolt. Matolcsy György jegybankelnök fővárost feldaraboló tervére azt mondta a korábbi főpolgármester, hogy nem támogatja azt.

Tarlós István helyettese is képbe került

A Városháza-botrány során a sajtóba került, titokban készült úgynevezett Anonimus-felvételeken sok minden elhangzik. Többek közt egy Berki nevű ingatlanos neve is szóba kerül. Ennek kapcsán Karácsony Gergely a közösségi-oldalán közölte, hogy ezzel a férfivel Tarlós István helyettese, Bagdy Gábor, mintegy 4,2 milliárd forint értékben kötött ingatlan adásvételi szerződéseket.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csizma az asztalon

„Azt nem tudom, hogyan kerül a csizma az asztalra” – mondta Tarlós István kedd este az ATV-ben arról, hogy az ő neve is felvetődött a Városháza-botrányban. Ide kapcsolódik: Tarlós István helyetteséhez nyúlnak a Városháza-botrány szálai, az Anonimus-hangfelvételeken elhangzó ingatlanos, Tarlós bizalmasával is üzletelt – állítja Karácsony Gergely

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Hazugság

Tarlós István azt is mondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester hosszú hetek óta sorozatban nem mondott igazat a Városháza eladása kapcsán. A volt főpolgármester lényegéban hazugsággal vádolta meg utódát, a jelenlegi főpolgármestert, majd levezette, hogy szerinte Karácsony Gergely miért volt alkalmatlan miniszterelnök-jelöltnek.

Házkutatás a Városházán

A Városháza eladásának ügyében egy hete házkutatást tartott a rendőrség a Városházán és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes otthonában, ahol a főpolgármester elmondása szerint még a gyerekszobát is átkutatták a rendőrök.

Felhívta a belügyminisztert

A Városházán történt házkutatás után Karácsony Gergely felhívta a belügyminisztert és kikérte magának az intézkedést. Ezt követően a minisztérium sajtóközleményt adott ki. Ebben ezt írják, hogy az úgynevezett Városháza ügycsoport négy büntetőeljárást foglal magában. A nyomozó hatóság csalás, befolyással üzérkedés, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúját fogalmazta meg tizenhárom feljelentés alapján.

Vizsgálóbizottság

Városháza eladása miatt vizsgálóbizottságot állítottak fel. A fővárosi vagyonkezelő megküldte a fővárosi vizsgálóbizottságnak azon fővárosi ingatlanok listáját, amelyek megvásárlása iránt 2017 óta különböző vevők képviseletében a hangfelvételeken elhangzó Berki Zsolt érdeklődött. A tájékoztatás arra is kiterjedt, hogy ezek közül hány ingatlant vásároltak meg olyan vevők, akinek a képviseletében Berki Zsolt eljárt.

Tarlós szerint alkalmatlan a vizsgálóbizottság

A volt főpolgármester kedd este az ATV-ben arról is beszélt, hogy a Városháza eladása kapcsán létrehozott vizsgálóbizottság alkalmatlan a vizsgálatra, hiszen ott azok vannak többségben, akiknek az ügyeit vizsgálják – mondta.

Kamu fegyelmi

Miután kiderült, hogy Barcs Balázs a fővárosi vagyonkezelő vezetője valóban tárgyalt a Városháza esetleges eladásáról, Karácsony Gergely bejelentette, hogy fegyelmit ad neki. Tarlós szerint Barcs Balázs a hírekkel ellentétben semmilyen fegyelmit sem kapott. Tarlós azt is állítja, hogy a törvények szerint Karácsony Gergely nem is adhatott volna olyan fegyelmit, mint amit adott, legfeljebb kirúghatta volna, vagy fegyelmi bizottságot hív össze az ügyében. Ez azonban hetekig tart, Karácsony Gergely viszont 48 órán belül előjött a fegyelmivel, ami egy kamu – mondta Tarlós.

Kiütések

A volt főpolgármester azt is elmondta, hogy szerinte “az egy külön szám, hogy Karácsony Gergely felhívta a belügyminisztert és üvöltözött vele a telefonban.” Tarlós erre viccesen megjegyezte, hogyha Karácsony kiütötte a belügyminisztert, akkor ő – mármint Tarlós – pedig Mike Tysont, a világhíres bokszolót ütötte ki a dolgozószobájának mélyéről.

Budapest feldarabolása

Néhány nappal ezelőtt a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsi György bedobta, hogy fel kellene darabolni Budapestet. Szerinte a jelenlegi főváros területe egy kommunista maradvány, amit kisebb részekre kell bontani, hogy a modern időknek megfelelően, versenyképesen fejlődhessen. Állítja, az lenne az ideális, ha a főváros népessége nem lenne több 600 ezer főnél, a külső kerületek pedig ismét önálló városok lennének.

Nem barátja az ötletnek

A jegybankelnök felvetésére is reagált a volt főpolgármester. Mint mondta: „Én nem vagyok barátja a főváros szétdarabolásának. Ha mégis megszületik egy ilyen döntés, az bonyolult problémákat hozna a felszínre és annak a következményei kiszámíthatatlanok” – mondta Tarlós István. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemnelt kép: Tarlós István és Karácsony Gergely – BPK-montázs