Újabb két embert kapcsoltak le a ceglédi nyomozók a helyi, valamint az albertirsai vasútállomáson lévő tehervonatokat fosztogató banda tagjai közül. A ceglédi rendőrök 2019 óta nyomoznak a megdézsmált vagonok ügyében, eddig összesen 14 embert sikerült begyűjteniük.

Vasútállomáson garázdálkodtak

A gyanú szerint a banda tagjai 2019 év elejétől álltak rá a ceglédi és albertirsai vasútállomáson, valamint a ferencvárosi pályaudvaron várakozó tehervagonokra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kirabolták a vagonokat

Feltörték a szerelvényeket, a zsákmányt járművükbe pakolták, később pedig igyekeztek ezekből pénzt csinálni. A nyomozás adatai szerint az így keresett több mint tízmillió forintot mind egy szálig felélték.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Mindent vittek, amit találtak

Az elkövetők lakásán és tartózkodási helyén, illetve a gépjárműveikre is kiterjesztett kutatások alkalmával a rendőrök zálogjegyeket, nagy értékű televíziókat, háztartási gépeket, kerékpárokat és okostelefonokat foglaltak le, bűnjelraktárba kerültek az ellopott, de még nem értékesített termékek is, mint ruha és-fehérneműk, autógumik, kozmetikai termékek.

Hosszú ideje nyomoztak

A rendőrök lépésről lépésre haladtak a nyomozásban, ellenőrizték a beszerzett információkat, ami újabb felderítést eredményezett.

Ez is érdekelhet

„Félelmetes volt látni, milyen gyorsan terjed a tűz” – mondja Szentendre polgármestere, aki a helyszínen figyelte a Spar oltását

Újabb két elkövetőt fogtak el

A ceglédi nyomozók  kedd hajnalban jutottak el oda, hogy a BRFK munkatársaival közösen újabb két embert sikerült elfogniuk két különböző helyszínen A 34 éves F. Jánost és a 32 éves B. Szabolcsot előállították.

Részt vettek a lopásban

A gyanú szerint a most elfogott két férfi is tevékenyen részt vett a vasútállomásokon veszteglő tehervonatok fosztogatásában.

Ez is érdekelhet

Itt a lista, melyik vakcinánál mennyi idő alatt alakul ki a védettség

Kezdeményezték a letartóztatásukat

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya többrendbeli, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki mindkettőjüket, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a lopott áru – Forrás: police.hu