Augusztus 19-e és augusztus 27-e között Budapesten rendezik az Atlétikai VB-t, amelynek fő helyszíne a Közvágóhíd és a Duna között elhelyezkedő Nemzeti Atlétikai Központ, emellett több versenyszámot a Hősök tere környékén tartanak. Az előkészítő munkák és a versenyek miatt ebben az időszakban több helyen kell forgalomkorlátozásokra és lezárásokra készülni, melyek a közösségi közlekedést is érintik. A Nemzeti Atlétikai Központ környékén nem lehet majd parkolni, ezért a BKK a közösségi közlekedési járatokat javasolja a helyszín megközelítésére

A Nemzeti Atlétikai Központ megközelítése

A versenyszámoknak helyszínt adó stadionhoz legkönnyebben a BKK járataival lehet eljutni: Az 1-es, a 2-es vagy a 24-es villamossal a Közvágóhíd megállóig, vagy az 54-es, az 55-ös, a 223E, a 224-es, vagy a 224E autóbusszal a Közvágóhíd megállóig, illetve kizárólag hétköznapokon a 179-es busszal a Nemzeti Atlétikai Stadion megállóig, illetve a H7-es HÉV-vel a MÜPA – Nemzeti Színház megállóig, vagy a H6-os HÉV-vel a Közvágóhíd megállóig. A Közvágóhíd megállótól alig 5 perc séta a Nemzeti Atlétikai Központ főbejárata. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közúti közlekedési változások a Hősök tere környékén

Augusztus 19-én, szombaton és augusztus 20-án, vasárnap, mindkét nap 4:00 és 11:00 között lezárják az Andrássy utat a Bajza utca és a Hősök tere között, valamint a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között. Augusztus 23-án, szerdán 21:00-tól augusztus 24-én, csütörtökön 6:00-ig lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Izabella utca között, majd 13:00-ig a Kodály körönd és a Hősök tere között. A legfrissebb közúti közlekedéssel kapcsolatos információk a BKK INFO oldalán érhetők el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Közösségi közlekedési változások a Hősök tere környékén

 Az Andrássy úton közlekedő járatok (105, 210, 210B): augusztus 19-én és 20-án, szombaton és vasárnap, mindkét nap 4:00 és 11:00 között a 105-ös és a 210B buszok a Gyöngyösi utca felé a Bajza utca – Podmaniczky utca, a belváros irányába a Szondi utca – Szinyei Merse utca útvonalon járnak (A járatok Pest és Buda között az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt az Erzsébet hídon járnak); augusztus 23-án, szerdán 21:00-tól augusztus 24-én 6:00-ig a 105-ös és a 210-es buszok mindkét irányban az Andrássy út érintése nélkül, a Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca útvonalon közlekednek. Augusztus 24-én, csütörtökön 6:00 és 13:00 között a 105-ös és a 210-es buszok mindkét irányban az Izabella utca – Podmaniczky utca útvonalon közlekednek.

A Dózsa György úton közlekedő járatok

A Dózsa György úton közlekedő járatok (20E, 30, 30A, 230, 75, 79) augusztus 19-én és 20-án, szombaton és vasárnap, mindkét nap 4:00 és 11:00 között, valamint augusztus 24-én 4:00 és 13:00 között: a 20E busz mindkét irányban a Dvořák sétány – Zichy Mihály út – Erzsébet királyné útja – Hungária körút útvonalon közlekedik; a 30-as, a 30A, a 230-as buszok és a 79-es trolibusz mindkét irányban a Dvořák sétány – Zichy Mihály út – Hermina út – Állatkerti körút útvonalon járnak; a 75-ös trolibusz mindkét irányban a Hermina út – Állatkerti körút útvonalon közlekedik.

Az Andrássyn közlekedő éjszakai járatok

Az Andrássy úton közlekedő éjszakai járatok (979, 979A): augusztus 17-én 22:00-tól augusztus 21-én 6:00-ig a 979A éjszakai járat a Hősök tere felé nem érinti a Bajza utca megállóhelyet; augusztus 23-ról 24-re virradó éjszaka a 979-es éjszakai járat módosított útvonalon, a Nagymező utca – Király utca – Városligeti fasor – Bajza utca – Damjanich utca útvonalon jár.

Valós idejű infók

A legfrissebb közösségi közlekedéssel kapcsolatosa információk a BKK INFO oldalán, illetve a BudapestGO applikációban érhetők el. Az alkalmazásban a valós idejű járatinformációk mellett jegyét, bérletét is megvásárolhatja.

Könnyebb lett a jegyérvényesítés

Amint azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta még egyszerűbb lett a digitális jegyek használata a BKK fejlesztésének köszönhetően: az NFC-funkcióval mostantól csupán egy lépés a jegyek érvényesítése a BudapestGO applikációval. Az elmúlt hetekben több tízezer új kódmatrica jelent meg a BKK járművein, mától ezek a BKK ügyfeleinek gyorsabb jegyérvényesítését segítik.

Új kódmatricák

A BKK július végén kezdte kihelyezni a 30 ezer új kódmatricát a felszíni járművekre és az M4-es metró megállóinak bejáratához. Hamarosan minden járművön, pár hét múlva pedig valamennyi metróvonalon is elérhető lesz az új technológia használatához szükséges matrica. 

Gyorsabb

A gyorsabb beolvasást biztosító matricán a QR-kód mellett egy kör alakú logó is látható „NFC” felirattal a közepén. Ehhez az ábrához kell odatartani az NFC-képes telefont a jegyérvényesítéshez, amely 4 lépéssel és 10 másodperccel gyorsabb az új technológiával. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Ezt semmiképpen se tegyék, ha a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságra mennek!

Kiemelt kép: Atlétikai Központ – Forrás: MTI/Illyés Tibor