Sokkal többet kell majd sorban állni Budapesten, a Nyugati postán, ugyanis más fiók nem maradt nyitva a 6. kerületben.

Egyetlen posta Terézvárosban

Egész Terézvásorban egyetlen postafiók maradt csak nyitva, a Nyugati nagypost, számolt be a dolgoról a került momentumos polgársmerte a Facebookon. Soproni Tamás azt mondja, hogy a a Magyar Posta Zrt. az elmúlt két hónapban három terézvárosi postát is bezárt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elengednék a bérleti díjat

A kerületi önkormányzat éppen ezért nyilvánosan is felajánlotta, hogy év végéig elengedik a bérleti díjat, sőt a rezsit is átvállalják, ha újranyitják a Szondi és Hegedű utcai, valamint az oktogoni postát.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem kapott érdemi választ

A polgármester posztjának tanúsága szerint hiába írt korábban levelet az ügyben, érdemi választ nem kapott a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójától.  A terézvárosi polgármester a bezárt postafiókok újranyitása mellett azzal érvel, hogy

  • a kerületben sok idős számára elérhetetlen távolságba került az egyetlen megmaradt kerületi posta;
  • ráadásul a Nyugati postán a várakozási idő is jelentősen nőhet, mivel a 37 ezer lakosú Terézvárosra most ez az egyetlen posta jut.

Áldozatul esett a 2. kerület is

Mint ismert a múlt héten hasonló felajánlást tett a 2. kerület is, azt követően, hogy a költségcsökkentésre hivatkozva országosan 366 posta zár be ideiglenesen.

Dunakeszin is baj van

Továbbá amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta Dunakeszi polgármestere is levélben fordult Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójához. “Személyesen adtam fel a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójának azt a levelet, amelyben kérem, hogy gondolják újra a 3. Sz. Posta ideiglenes bezárását, mert döntésükkel az országos átlaghoz képest jelentősen kevesebb szolgáltatóhely jutna 10.000 főre városunkban. Két munkaállomásával ez Dunakeszi legcsaládiasabb postája, ahol mindig kedves kiszolgálás fogadja az ügyfeleket. A település mérete és lakosságszáma alapján eddig is több postára lett volna szükségünk, amelyet már évekkel ezelőtt indítványoztam. Bízom benne, hogy megkeresésemre tárgyalásokat kezdeményezhetünk!” – írta a bejegyzésben pár napja Dióssi Csaba polgármester.

Tömeges bezárás

Mint ismert november 11-től ideiglenesen bezárta 210 településen 366 postáját a Magyar Posta az energiafelhasználás csökkentése érdekében. A döntés nem kíméli Budapestet, a második kerületen például csupán két posta marad, de az agglomerációt sem: Budaörsön, Érden, Fóton, Vácon, Monoron, Tahitótfaluban, Gödön és Dunakeszin is egy-egy posta bezár.

Szakszervezet nem tudott róla

A Postás Szakszervezet elnöke, Tóth Zsuzsanna korábban azt mondta az RTL-nek: őket is meglepetésként érte a bezárások híre. A posta belső szabályai szerint 60 napra vezényelhetik át a dolgozókat más hivatalokba, a szakszervezeti vezető úgy számol: az ideiglenes bezárásokat tavasszal oldhatják fel.

Energiaválság miatt van szükség

A kormány 25 százalékos megtakarítást írt elő az állami vállalatok számára, ezt pedig csak takarékossági intézkedésekkel tudják biztosítani. A közlemény szerint a Magyar Posta még így is túlteljesít, több szolgáltatóhelyet tart fenn, mint kellene. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Posta