Baleset-sorozatot indított el az a külföldi sofőr, aki az éjszaka folyamán szembe ment a forgalommal az M5-ös autópályán, Szeged határában.

Budapest felé, szemben a forgalommal

Az esetről a delmagyar.hu számolt be, mint írják Budapest felé haladt szemben a forgalommal a bolgár személyautó, ami miatt aztán hét autó ütközött, majd pedig a vétkes jármű a sztráda közepén állt meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Árokban csapódott, szalagkorlátnak ütközött

A beszámolóból az is kiderül, hogy volt olyan autó, amelyik az árokba csapódott, egy másik szalagkorlátnak ütközött, a többi pedig a pályán állt meg. A rendőrség tájékoztatása szerint mindezek ellenére szerencsére személyi sérülés nem történ, ám az anyagi kár jelentős.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sorozatos ütközések

Az elsőként odaérkező magyar kisteherautó vezetője azt mondta, hogy a sötétben csak azt vette észre, hogy valami neki csapódik, ezután történtek a sorozatos ütközések.

Vizsgálják az esetet

A balesetben egy magyar volt, a többi résztvevő pedig külföldi állampolgár. Azt, hogy a bolgár autós hol hajtott fel az M5-ösre, még vizsgálják. A baleset miatt több órán keresztül félpályás útzár volt érvényben az érintett szakaszon.

Az M5-ösön történt már így tragédia

A BudapestKörnyéke.hu agglomerációs hírportál számolt be róla még 2019-ben, hogy hárman haltak meg, amikor egy forgalommal szemben közlekedő autó összeütközött egy másik autóval, szintén az M5-ösön.

Itt történt a baleset

A baleset Felsőpakony térségében történt. Egy autó a forgalommal szemben, Szeged irányába haladt az autópálya Budapest felé vezető oldalán, amikor összeütközött egy másik autóval. A balesetben akkor hárman meghaltak, köztük egy anya és gyermeke, hárman pedig megsérültek.

Helyszíni fotó az akkori balesetről:

Baleset az M5-ösön 2019-ben /Fotó: MTI

Egyre gyakoribb

Sajnos egyre gyakoribb, hogy valaki szemben hajt fel az autópályára, a BudapestKörnyéke.hu is több hasonló esetről számolt már be. Legutóbb néhány nappal ezelőtt írtuk meg, hogy egy  drogos párocska annyira nem tudott magáról, hogy az autójukkal belehajtottak a benzinkút shopjának az ajtajába, majd gázt adtak és forgalommal szemben mentek fel az autópályára. Úgy be voltak állva, hogy azt sem tudták, hol vannak. A rendőrség szedte őket össze a tatai pihenőben, azonnal lekapcsolták őket.

Januárban is történt hasonló eset

A KékVillogó számolt be róla, hogy a Hajdú-Bihari rendőrök 2021. január 16-án, 4 óra után lettek figyelmesek egy autósra, aki az M35-ös autópályán a forgalommal szemben, bizonytalanul haladt előre.

Sikerült időben lekapcsolniuk

Amint észrevették a rendőrök a szabálytalan autóst, rögtön a nyomába eredtek. Az egyenruhások haladéktalanul megállították a járművet, amelyet egy 44 éves görbeházi férfi vezetett.

Több szabálytalanságot is elkövetett

A járőrök a sofőr igazoltatása során megtudták, hogy az autósnak nem volt vezetői engedélye, a kocsit pedig még csak igazolni sem tudta, valamint a biztonsági öve sem volt bekapcsolva.

Ivott és a kijárási korlátozást is megszegte

A rendőri fellépésre a férfi elárulta, hogy ivott, mielőtt a járműbe ült volna, viszont arra már nem tudott választ adni, hogy miért szegte meg a kijárási korlátozás szabályait.

Az M6-oson is volt már ilyen

Szintén itt a KékVillogó portálon írtunk arról októberben, hogy egy suzukis lehajtott napellenzőkkel, fülhallgatóval a fülén, teljes komfortérzettel haladt mindenkivel szemben az M6-os autópályán. A szabálysértésével több autós életét veszélyeztette, súlyos pénzbírságra és a jogosítványának bevonására számíthat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels