A 32 éves, takarítóként dolgozó férfi eltervezte a lopást. Egy ferencvárosi irodaház irodájából úgy lopott el egy laptopot, hogy az azt rögzítő biztonsági kábelt kifejezetten e célból magával vitt csípőfogóval elvágta. A Budapesti 9. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

Takarítóként dolgozott

A terhelt takarítóként dolgozott egy 9. kerületi irodaházban. Munkája során többször járt az egyik irodában, ahol látta, hogy az íróasztalon egy biztonsági kábellel rögzített laptop van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

FRISS!

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Anyagi gondjai voltak

A vád szerint a férfi anyagi gondjai miatt elhatározta, hogy a laptopot ellopja. 2022. február 19-én, este, a férfi vitt magával egy csípőfogót, majd munka közben felment az irodába, a csípőfogóval elvágta a biztonsági kábelt, majd a laptopot a ruhájába rejtette.

A hátizsákjába tette

Ezután a laptopot levitte a tartózkodóba, ahol a hátizsákjába tette, majd a műszakja végeztével távozott az irodaházból. A lopással okozott csaknem 400 ezer forintos kár lefoglalással megtérült.

Bíróság elé állították

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 9. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti 9. Kerületi Ügyészség a férfit a május 6-án, pénteken gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A vádat a Budapesti 5. és 8. Kerületi Ügyészség Büntetőbíróság Előtti Ügyek Csoportja képviselte.

Ez is érdekelhet:

Videón az eset:

Elítélték

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a 32 éves férfit váddal egyezően, lopás bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ügyészség