Nagyon nehezen fogadja el, hogy alighanem soha többé nem térhet vissza a színpadra. Ugyanakkor már akadnak bíztató jelek gyógyulásában. A nyomozás még mindig tart, felelőst egyelőre nem találtak.

Még mindig nem értek véget a kezelések

Rehabilitációs kezelésekre jár és teljesen elzárkózik barátai elől a tavaly nyári házomlásban megsérült balerina – derül ki a Bors cikkéből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Véletlenül alatta voltak

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, tavaly júniusban éppen új lakásokat alakítottak ki a 6. kerületi Jókai utcai ház tetőterében, amikor hirtelen kőtörmelékek zuhantak a mélybe, s az egész házrész leomlott. Éppen akkor sétált el a ház előtt a Budapesti Operettszínház két művésze, Benjamin és Nikolett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Eljegyzés az intézetben

A nőre ráomlottak a törmelékek, barátja hosszú percekig kereste. Azonnal tudta, hogy amennyiben nem jól ér hozzá, akkor még nagyobb bajt okozhat, ezért csak a köveket szedte le róla, s azonnal értesítette a mentőszolgálatot. Életveszélyes állapotban szállították kórházba, majd kedvese később egy rehabilitációs intézetben eljegyezte.

Mindenkitől elzárkózik

Azonban a lap információi szerint nehezen tudja elfogadni, hogy valószínűleg sosem térhet vissza a színpadra. Ennek ellenére továbbra is hisz felépülésében. Azonban csak egy rendkívül szűk körrel tartja a kapcsolatot, még a közeli barátainak sem veszi fel a telefont.

Érthető reakció

„Többen is próbáltuk keresni, de úgy tűnik, egyelőre nem szeretne a külvilággal kommunikálni. Ezt tiszteletben tartjuk” – magyaráza egy neve elhallgatását kérő ismerős, megjegyezve, hogy egy átlagember számára is hatalmas tragédia, ha lebénul.

Már mosolygott

Ám mindez egy mozgás művészetéből élő fiatal számára még inkább az. Nikolett állapotát illetően egyébként a közelmúltban mutatkoztak biztató jelek. Az utolsó hírek szerint a balerina még kerekesszékben töltötte a mindennapjait, ám egy hete maga jelentkezett be az Instagramon. Akkor egy rehabilitációs gépen kezelték. A felvételen a lány mosolygott.

Egyelőre várat magára a felelős(ök) megnevezése

Azt azonban továbbra sem tudni, várható-e büntetőjogi felelősségrevonás a történtek miatt. Korábban egy nyomozócsoport alakult, hogy tisztázza, ki(ke)t terhel felelősség, azonban egyelőre nem érkezett hír arról, hogy bárkit is gyanúsítottként hallgattak volna ki a házomlással kapcsolatban.

Semmiféle szabályt nem tartottak be

Azt azonban már biztosan megállapították a rendőrség által kirendelt igazságügyi szakértők, hogy a Jókai utca 1. szám alatti bérház átalakítási munkálatai során szinte semmilyen munkavédelmi előírást nem tartottak be az alvállalkozók.

Olcsóbb megoldást választottak

Az omlás előtt egy hónappal azért keletkezett tűz a munkaterületen, mert szabálytalanul tároltak gyúlékony anyagokat. Az oltás miatt elázott a födém, amit később állványzat nélkül olcsóbb megoldással, alpintechnikai módszerrel fúrtak meg. Ez a két tényező vezethetett a 125 éves, a 2. világháborúban is megsérült ház utcafrontjának részleges leomlásához

Elképesztően drágák az itt épülő lakások

Közben az ott épített lakások igen kapósak. Mint korábban mi is beszámoltunk róla, ezek kétharmada már elkelt. A 2,3 millió forintos négyzetméter áron duplex, vagyis belső kétszintes lakás is kapható, ezért 340 millió forintot kell letennie a vevőnek, de az egyéni belső kialakítással ez az összeg 400 millióra is kúszhat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán.)