Két hónappal meghosszabbította a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója annak a férfinak a letartóztatását, aki kis híján megölte haragosát a tavaly nyári ráckevei tömegverekedés során. A két ráckevei család közötti balhé azért pattant ki, mert az egyik család tagja rosszul lett a másik család egyik tagjától kapott tudatmódosító szertől.

K. Zoltán a családtagjaival, valamint a másik baráti família tagjaival tavaly augusztusban gyűlt össze a harmadik, velük haragban álló család ráckevei házánál. Szóváltásba keveredtek velük és azt kiabálták nekik, hogy „büdös dögevők, meghaltok!”.

A két baráti család tagjai ezt követően rátámadtak Sz. J.-re és családjára. K. Zoltán a hatalmas tömegverekedés során gumilövedékes fegyverrel lövéseket adott le a tömegbe, majd egy vascsővel a kezében a másik család több tagját is bántalmazta. Közel 70-en estek egymásnak.

 Ezután egy vasvillával fejbe szúrta az ismerősét, akit a cinkosaival a földre kerülése után is tovább ütlegelt. Kiderült, hogy a vasvillával fejbe szúrt férfi agysérüléssel és a jobb végtagok részleges bénulásával járó nyílt koponyatörést szenvedett.

Közben a támadókhoz csatlakozott egy újabb személy, akinek a kisteherautójáról a támadók további vascsöveket, kardokat és ütlegeket vettek magukhoz. A ház előtt mintegy 15 percig tartó tömegverekedés alakult ki, melyben a gyanúsított aktívan részt vett. A hatalmas balhé után hat mentővel és két mentőhelikopterrel vitték kórházba a sérülteket.

A BudaPestkörnyeke.hu cikkeit a balhéról ide kattintva tudod elérni.

Megalapozottan feltehető, hogy K. Zoltán a vele és családtagjaival konfliktusban álló másik család tagjait megfélemlítéssel igyekezne befolyásolni, amivel a bizonyítást veszélyeztetné. Tekintettel a családok közötti feszült helyzetre, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a másik család sérelmére újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság a gyanúsítottat meghallgatta, az ügyészi indítványt részben megalapozottnak találta és két hónappal meghosszabbította K. Zoltán letartóztatását. A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így a végzés nem végleges, de végrehajtható  – írja a 24.hu.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI