Újabb halálos vonatbaleset történt: Albertfalván gázolt a Nagykanizsáról Budapestre tartó Tópart InterCity.

Tragédia Albertfalván

Csütörtökön kora délután a Nagykanizsáról Budapestre közlekedő Tópart InterCity Albertfalván elütött egy embert. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

A helyszínen meghalt

A szerencsétlenül járt ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a balesetben életét vesztette – tájékoztatott a Mávinform.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy vágányon közlekednek

 A helyszínelés befejezéséig – várhatóan 15 óráig – Budapest-Kelenföld és Nagytétény között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, a székesfehérvári vonalon 10-15 perccel megnő a menetidő. A Martonvásárról 12:10-kor Kőbánya-Kispestre elindult S36-os vonat (3835) 25-30 perces késéssel közlekedik.

Megrázó öngyilkosság

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a tragédiáról, ami megrázta az egész országot. Néhány héttel ezelőtt egy fiatal nő követett el öngyilkosságot Nagykőrösnél, amikor a vonat elé lépett. A lány már jó ideje szenvedett, és mielőtt elkövette végzetes tettét, közösség oldalán elbúcsúzott ismerőseitől és követőitől.

Az utolsó bejegyzés

Alig egy órával azelőtt, hogy megtette volna utolsó, halálos lépését, még posztolt a Facebookon. Egy versben búcsúzott, hosszú költeményben, amelynek minden egyes sora arról árulkodott, hogy végzetes útra indul. 

Nem tudta feldolgozni a traumákat

Az írásban arról is vall, hogy depresszió gyötri, hogy a gyermekkorában őt ért traumákat, bár sokan úgy gondolták, de nem tudta feldolgozni. A legsokkolóbb mégis az utolsó sor: az öngyilkosságban nem a vonat elé lépni a legfájdalmasabb, hanem az út, ami elvezet a sínekig.

Sötét gondolatok

Napok, sőt hetek óta sötét gondolatok jártak már a fejében, ahogyan a bejegyzések is tanúskodnak róla: visszatérő motívumok mondataiban a fájdalom és az élettől kapott ütések. Már csak ezért is nehéz megérteni, hogy miért nem kért segítséget, hogy hogyan juthatott el a végzetes döntésig – írta a Blikk.

Túlélte a 11 éves kislány  

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy szándékosan lépett a vonat elé egy 11 éves kislány Gyürénél. A fiatalt az iskolában sokat bántották, ezzel indokolta tettét. A lány súlyos fejsérüléseket szenvedett, mentőhelikopter vitte kórházba, de túlélte a balesetet.

Rettenetes statisztika

A nagykőrösi eset tovább csak tovább rontja azt a szomorú statisztikát, amely szerint Magyarország második a halálos vasúti balesetek tekintetében az EU-ban a 2021-es adatok szerint. Csak Szlovákia előz meg minket, Lengyelország a harmadik, holott a tragédiák zöme megakadályozható lenne – számoltunk be róla korábban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: illusztráció