Rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson a budapesti Advent Bazilika rendezvény.

21 nagyváros volt versenyben

A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak – olvasható a szervezők közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tripláztak

A Szent István téri adventi rendezvény ezzel triplázott: 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett, és ezzel a karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Csaknem 375 ezren szavaztak

Idén rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazója 374 ezer 803 szavazatot adott le kedvencére. Az Advent Bazilikát 51 ezer 253 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére. A triplázás korábban eddig csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült.

Bárki szavazhatott

A szavazás online zajlott, bárki voksolhatott, egészen december 8-ig. A budapesti vásár 2019 és 2021 után már harmadszorra végzett az élen. Olyanokat utasított maga mögé, mint a bécsi, a bázeli, a prágai és a brüsszeli karácsonyi vásár.

Fontos elvárások

Olyan karácsonyi vásárokra lehetett szavazni, amelyek kulturális és művészeti eseményeket is kínálnak koncertekkel, kreatív műhelyekkel, karácsonyi fényekkel, tűzijátékokkal és jégpályákkal, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, helyi élelmiszereket és kézműves termékeket kínálnak a vásárlóknak.

A dobogósok

A Szent István-bazilika melletti karácsonyi vásár mögött a második helyen a lengyelországi Gdansk, a harmadikon pedig a romániai Craiova rendezvénye végzett a szavazáson.

Európa második legnagyobb karácsonyi vására

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy 12 méteres fenyőfa, jégpálya, szelfipont, fényfestés és gasztronómiai kiállítók sokasága várja azokat, akik kilátogatnak a Szent István Bazilika előtti térre, az idei karácsonyi vásárra. A szervezők közlése szerint az eseményen csaknem 120 kiállító kapott helyet. A tökéletes alapanyagokból előállított ünnepi-vásári életek mellett számos, csak itt kapható ínyencséggel is készülnek a hely szellemének megfelelően. Emellett számos streetfood és barbeque fogás is megtalálható.

Fényfestés és kézműves áruk

A vásár hangulatához a kézműves kiállítók: népművészek, iparművészek és a modern designer terméket kínáló innovatív alkotók is hozzájárulnak egyedi remekeikkel. Az adventezőket korábbi népszerű programok és számos újdonság is várja. Minden este fél óránként a bazilika homlokzatára vetített fényfestésben gyönyörködhetnek, a 3D vetítések szünetében pedig elérhető lesz a rendezvény szelfipontja.

Lánykérés, fényfestéssel

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a Bazilikára vetített fényfestéssel kérték meg egy külföldi lány kezét a magyar fővárosban. A romantikus esemény megható pillanatokkal zárult, az ifjú jegyespárral együtt örültek a karácsonyi vásár látogatói.

Boldogan mondott igent

A lánykérésről mit sem sejtő hölgy boldogan mondott igent. A romantikus pillanatnak a karácsonyi vásár látogatói is tanúi voltak, akik osztoztak az ifjú jegyespár örömében. Mint kiderült, a vőlegénynek az Adventi Bazilika csapata segített megszervezni a meglepetést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a karácsonyi vásár a fővárosban. Fotó: archív