Egy speciális megoldással szerette volna elkerülni a tolvaj azt, hogy az áruvédelmi kapu észlelje a lopott holmit. Cikkünk végén megnézheted az esetről készült videót.

A bűncselekmény előzményeiről

Még 2020-ban történt az az incidens, amelynek kapcsán vádemelés történt a napokban, számolt be róla az ügyészség. Egy vecsési drogériában próbált meg eltulajdonítani parfümöket egy férfi. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így történt az eset

A férfi 2020. október 11-én délután ment az általa kiszemelt drogériába. Terve az volt, hogy az üzlet polcairól drága parfümöket lopjon el. Egy alufóliával kibélelt sporttáskát is magával vitt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ez volt a célja a táskával

A tolvaj azt remélte, hogy a táska alufólia bélése meg fogja akadályozni, hogy a termékeken szereplő biztonsági eszközöket észlelje az áruvédelmi kapu, amikor kilép az üzlet ajtaján. Tizenegy márkás parfümöt tett a férfi a kosarába. Amikor senki sem látta, áttette őket a táskájába.

Ez volt a pechje

A tolvaj minden mozdulatát rögzítette a kamera. A biztonsági őr éber volt és kiszúrta, miben mesterkedik a férfi. Az őr odaállt az ajtóhoz és ott várta a tolvajt, hogy feltartóztassa.

Rájött a parfümtolvaj, hogy bajban van

A 400 ezer forintnyi árut meglovasítani próbáló férfi hamar felismerte, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan tervezte. Ezután visszafordult, és az üzlet vásárlótere felé vette az irányt. Táskáját lerakta az egyik sor végén, majd azt hátrahagyva akart kisétálni a drogériából.

A lopási kísérletet nem úszta meg ennyivel

A biztonsági őr meg akarta állítani a férfit. A tolvajnak azonban esze ágában sem volt engedelmeskedni. A két férfi dulakodni kezdett.

Ez történt ezután

A tolvajnak sikerült kimenekülnie az őr karjai közül. A kabátját hátrahagyva menekült el a tett helyszínéről. Utóbb kiderült, ennek nagy jelentősége volt.

Be tudták azonosítani a férfit

A férfi kabátjában személyes holmikat találtak a nyomozók. Ezek alapján be is tudták beazonosítani.

Vádat emeltek ellene

A Monori Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen. A hivatalos indoklás szerint kisebb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt történt mindez. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az eset kapcsán készült videó

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív