A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán – adott közre több képet is az MTI. A magyar miniszterlenök mintha egy lépcsővel lejjebb állna az egyik fotón.

Pár sor

Az állami hírügynokség több fotó mellett egy rövid hírt adott csak közre szerda reggelig a látogatásról. Eszerint Orbán Viktor miniszterelnök kedden megbeszélést folytatott Donald Trump korábbi amerikai elnökkel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ők voltak ott

A talákozóra a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán került sor; a megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Még egy fura fotó

Bedminster, 2022. augusztus 3. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Donald Trump és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő máris posztolt

Orbán Viktor Facebook-üzenetében hangsúlyozta: „egyetértettünk abban, hogy a háborús infláció és a háborús gazdasági válság egyetlen ellenszere a béke.

Trump tiszteli a magyarokat

Békét viszont csak erős vezetők tudnak teremteni, ezért nekünk itt, Ukrajna szomszédságában az az érdekünk, hogy az Egyesült Államok erős legyen. Trump elnök urat jól ismerjük, tiszteli és becsüli a magyarokat. Jó volt az együttműködésünk a múltban, ezért remélhetjük, hogy jó lesz majd a jövőben is” – idézte mondta Orbán Viktort az állami televízió weboldala.

Ezért ment Amerikába

Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokba utazott, ahol részt vesz az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en, és kétoldalú találkozókat is bonyolít – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Beszédet mond

Orbán Viktort az egyik nyitóbeszéd megtartására kérték fel a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference).

Konzervatívok

A CPAC 1974-ben alapított konzervatív politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió rendez meg; s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

A címlapképünk is MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher.