Az ismert divattervezőt még tavaly ősszel tartóztatták le. Kábítószer-kereskedelemmel vádolták meg.

Októberben történt

2022. október 21-én letartóztatták Herczeg Zoltánt. Miután otthonában több grammnyi növényi törmeléket, valamint fehér port találtak, felmerült, hogy kereskedett is a tiltott szerrel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokat kell még várnia

A divattervezőnek egészen február 23-áig várnia kell még, hogy kiderüljön: szabadulhat-e. Addig mindenképpen fogságban marad, csak akkor lesz ugyanis a következő tárgyalás. A hírek szerint nem kommunikálhat a szerelmével sem.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezt mondta a párja

Mariann, Herczeg Zoltán párja elmondta a Blikk számára, hogy nem kommunikálhat vele. Nem elég, hogy nem látogathatja meg, még telefonon sem tarthatják a kapcsolatot. S ha mindez nem volna elég, még levelet sem írhat a számára.

Egyetlen dolgot tehet

Kizárólag csomagot küldhet, ám ennek szigorú szabályai vannak. Amennyiben minimálisan is túllépi a megengedett súlyt a küldemény, visszautasíthatják. A divatguru párja elárulta, legutóbb 10 dekával volt nehezebb a csomag, mint amennyi lehetett volna, így vissza is küldték azt neki.

Nem érti, miért nem tarthatják a kapcsolatot

Mariann számára nem világos, hogy mi az oka, hogy egyáltalán nem beszélhetnek, nem kommunikálhatnak. Biztos abban, hogy a divattervezőnek szüksége lenne a párjára. “Mi tökéletes szellemi partnerei vagyunk egymásnak, érezzük a másik rezdüléseit, tudjuk a gondolatait” – mondta a nő a lapnak.

Ezek is érdekelhetnek!

Segíteni szeretne

Kétsége sincs Herczeg Zoltán párjának annak kapcsán, hogy tudna-e mondani olyat, ami segítené a divattervezőt ebben a nehéz helyzetben. A történtek után sem gondolkodott el a szakításon, azt mondta, kitart a párja mellett. Abban reménykedik, hogy a történet pozitív fordulatot vesz.

Velük kommunikálhat csak a divatguru

Herczeg Zoltán kizárólag az ügyvédjével és a szüleivel beszélhet, tudta meg a Blikk. A szülőkkel napi tíz percben korlátozták a telefonbeszélgetés lehetőségét. A barátaival nem tarthatja a kapcsolatot, elutasításra kerültek ugyanis az ilyen kérelmek.

Ezt mondja az ügyvédje

A divattervező egyik barátja azt állítja, hogy az ügyvédje szerint jogosan kommunikálhatna ennél több emberrel a fogságból. Ez történhetne telefonon keresztül vagy levélben. Sem a barátoktól érkező indítványok, sem a fogva tartott kérvénye nem vezetett eddig eredményre.

Kénytelen volt a börtönben karácsonyozni

Herczeg Zoltán még az ünnepek előtt fellebbezett, hogy szabadlábon védekezhessen. A bíróság azonban helybenhagyta azt a döntést, amit az elsőfokú bíróság hozott meg. Felvetődött ugyanis, hogy elszökhet, elrejtőzhet, valamint megsemmisítheti a bizonyítékokat. Így az ismert divattervezőnek nem volt más lehetősége, rács mögött kellett töltenie az ünnepi időszakot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Herczeg Zoltán – Forrás: Youtube/Nemzeti1TV