Velence önkormányzata egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy azonnali hatállyal szerződést bontanak a Korzó üzemeltetőjével. A tájékoztatás szerint a határozatot a testület egésze módosítások, megjegyzések nélkül, egyhangúan támogatta.

Szerződést bontottak

“A Korzó üzemeltetési szerződésének azonnali hatályú rendkívüli felmondásáról hozott határozatot az önkormányzat” – írja a velencei önkormányzat a Facebook-oldalán.

Nem végezte el a munkát

Az önkormányzat szerint a Korzó üzemeltetésével megbízott GOMI Kft.-vel sok probléma volt, ami miatt a szerződést kellett bontaniuk. A cég nem gondozta megfelelően a területet, nem foglalkozott a zöld területekkel, és engedély nélkül építtetett ideiglenes épületeket a helyre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Nem vállalta a kötelezettségeket

A velencei önkormányzat a hivatalos oldalán hosszan sorolja, hogy milyen gondok voltak az üzemeltetővel, de végül arra jutott, hogy a GOMI Kft. nem teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségeit, ezért a szerződést felbontják.

Korábban is voltak vitáik

A GOMI Kft.-nek egyébként már korábban is meggyűlt a baja az önkormányzattal, és emiatt többször is keveredett vitába a Gerhard Ákos vezette városvezetéssel. Tavaly nyáron például az önkormányzat tudta nélkül húzott fel egy óriáskereket a tó partjára, amelyet végül el kellett költöztetni onnan – írja a 24.hu.

Titokban épült meg az óriáskerék

2020 nyarán felállították az óriáskereket a Velencei Korzón, a működéshez szükséges létesítményekkel együtt, viszont erről semmit sem tudott az önkormányzat. Tonté László, az óriáskerék tulajdonosa később azt mondta, alaptalan a városvezetés állítása, mert az a terület, ahol a kerék állt, az üzemeltető tulajdonába tartozott.

Megállapodtak

Ezt követően az önkormányzat Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy a városvezetés megállapodott az óriáskerék tulajdonosával és a Korzó üzemeltetőjével. Tonté László tulajdonos, Gerhard Ákos polgármester és Berényi Csaba, Gomi Kft. ügyvezetője abban állapodott meg, hogy elköltöztetik a Korzóról az óriáskereket.

Elköltözött az óriáskerék

“Az óriáskerék ügyben érintett felek közös és egymás jogait tiszteletben tartó megegyezésre jutottak, amelynek eredményeképpen a június 5-én Velencére érkezett óriáskerék a Korzó területének egy a tóparttól távolabb eső részére települ át” – írták korábban.

Kerítéssel zárta el a területet

Másik nagy hibája a cégnek az volt, amikor idén márciusban a szabadstrandként működő, önkormányzati tulajdonban álló területet körbe zárta egy szürke kerítéssel. Az önkormányzat ez ellen hevesen tiltakozott, sőt, meg is tiltotta a kerítésépítést. A Korzó üzemeltetéséért felelős Gomi Kft.-vel végül a sok probléma miatt szerződést bontott a velencei önkormányzat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme az önkormányzat teljes bejegyzése

Kiemelt kép: Velencei Korzó – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu